Persberichten
woensdag, 08 aug 2018

Brusselse regering weigert Vlaams Belang inzage in erkenningsdossiers Brusselse moskeeën

De Brusselse regering heeft half juli opnieuw twee islamitische gemeenschappen (moskeeën)  erkend. Het gaat om de Raahma-moskee in Brussel Stad en de Annasr-moskee in Koekelberg. In totaal telt het Brusselse gewest nu 19 erkende moskeeën.

Vooraleer tot de erkenning kan worden overgegaan dienen er diverse adviezen en een erkenningsdossier te worden opgesteld. In het verleden heeft het Vlaams Belang reeds getracht de dossiers en adviezen voor de Brusselse moskeeën in te kijken, maar dit werd steeds geweigerd door de Brusselse minister-voorzitter Rudi Vervoort.

Naar aanleiding van de twee nieuwe erkenningen vroeg Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens opnieuw inzage in de erkenningsdossiers. Opnieuw werd dit botweg geweigerd, en verklaarde de Brusselse parlementsvoorzitter Picqué de vraag onontvankelijk.

Het mag duidelijk zijn dat de Brusselse regering met de PS op kop heel wat te verbergen heeft; en dat er bij de erkende moskeeën blijkbaar zaken gebeuren die het daglicht niet mogen zien - een andere reden is er niet om parlementsleden inzage te weigeren in de erkenningsdossiers.

Het Vlaams Belang laat het hier alvast niet bij, en zal via juridische weg afdwingen waar ieder parlementslid recht op heeft: het inzagerecht in de erkenningsdossiers van de Brusselse moskeeën.