Persberichten
donderdag, 06 jul 2023

Vlaams Belang beloont wie vlag uithangt op 11 juli met eigen ‘Gouden Leeuwbier’

Het Vlaams Belang zal op en rond 11 juli mensen die een gratis Vlaamse vlag aanvroegen, belonen met een blikje eigen bier. Het bier kreeg de toepasselijke naam ‘Gouden Leeuw’ mee. “We willen met deze attentie iedereen bedanken die op onze nationale feestdag helpt om Vlaanderen Vlaams te kleuren”, zegt voorzitter Tom Van Grieken.

De afgelopen weken konden Vlamingen opnieuw een gratis leeuwenvlag aanvragen bij de partij om uit te hangen bij hen thuis. Het gaat om een jaarlijkse actie. “Steeds opnieuw vragen tienduizenden Vlamingen hun leeuwenvlag aan”, zegt Van Grieken. “Een overdonderend succes. Wie een gratis leeuwenvlag aanvroeg, trakteren we dit jaar rond 11 juli op een gratis blikje Gouden Leeuw. Om de Vlaamse feestdag te vieren, maar ook uit dank omdat ze helpen deze bijzondere dag in de kijker te zetten.” 

Het Gouden Leeuwbier is een frisse pils die speciaal voor de gelegenheid werd geproduceerd. De blikjes zullen verdeeld worden door militanten. “Wie we toevallig passeren en ook een Vlaamse vlag heeft uithangen, trakteren we met plezier ook op een pilsje”, aldus nog Van Grieken.