Nieuws
maandag, 20 jun 2022

Vlamingen verarmen: “Bescherming koopkracht prioritair!”

Uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws blijkt dat vier op de tien Vlamingen amper genoeg geld overhouden om het einde van de maand te halen. “Dit zou een wake-upcall moeten zijn voor zowel de federale als de Vlaamse regering”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Onze mensen hebben dringend nood aan een verhoging van het nettoloon en een verlaging van de energiefactuur.”

Bij de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws werd niet enkel gevraagd naar de kiesintenties van de Vlamingen, maar ook naar hun financiële toestand. Uit dit onderzoek komen toch zeer zorgwekkende bevindingen naar voren. Van de ondervraagde Vlamingen geeft 41 procent aan amper genoeg centen te hebben om de maand rond te komen. Maar liefst 35 procent zegt zelfs dat er voor hen geen zomervakantie inzit dit jaar.

“Het is een absolute schande dat een hardwerkend en spaarzaam volk zoals de Vlamingen zienderogen verarmt”, zegt Tom Van Grieken. “Jammer genoeg liggen de partijen die aan de macht zijn hier niet van wakker. Zowel premier De Croo als Vlaams minister-president Jan Jambon maken liever grote sier in het buitenland dan zich te bekommeren om onze mensen. Ze laten onze mensen in de steek.”

“De Vlamingen voelen nu in hun portefeuille de gevolgen van het jarenlange wanbeleid van de traditionele partijen”

Als reden voor deze verarming wijst de voorzitter van het Vlaams Belang naar de gedaalde koopkracht door de toegenomen inflatie en de hoge energieprijzen - die gekenmerkt worden door hoge taksen en belastingen. “De Vlamingen die geen bedrijfswagen met tankkaart hebben, betalen zich blauw aan de pomp”, aldus Van Grieken. “Alleen maakt de Vivaldi-regering geen aanstalten om hier iets aan te doen.”

Daarnaast vindt Van Grieken dat de werkende Vlamingen meer moeten overhouden van hun arbeid. “Wij hebben het grootste overheidsbeslag van Europa en toch krijgen wij hier onvoldoende voor terug.” Het Vlaams Belang pleit daarom voor een verhoging van het nettoloon. “Er kan nog voldoende bespaard worden op de werking van de overheid door bijvoorbeeld nutteloze instellingen zoals de Senaat en de provincies af te schaffen. Daarenboven moeten er maar eens opnieuw gezonde prioriteiten gesteld worden waarbij het geld naar de koopkrachtbescherming van onze mensen vloeit in plaats van de miljoenenfactuur van massamigratie en allerlei subsidies verder aan te dikken”, besluit Van Grieken. “Onze mensen moeten meer geld overhouden en moeten hun koopkracht weer zien stijgen.”