Nieuws
donderdag, 10 nov 2022

‘Zieke’ El Kaouakibi moet opstappen in plaats van medewerker te vragen

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (ex-Open Vld), die officieel nog steeds met ziekteverlof is tot het einde van het jaar, heeft de aanstelling van een parlementaire medewerker gevraagd. Het Vlaams Parlement heeft dit echter geweigerd. “Het is vreemd dat iemand die al twee jaar geen parlementair werk meer heeft verricht plots nood heeft aan een parlementaire medewerker”, vindt Vlaams fractieleider Chris Janssens. “Hiermee is haar schaamteloosheid nog maar eens aangetoond. Als El Kaouakibi nog enig fatsoen heeft, zou ze zich beter zo snel mogelijk uit de voeten maken en opstappen.”

Eerder deze week bood iemand zich aan bij de personeelsdienst van het Vlaams Parlement met een aanbevelingsbrief van Sihame El Kaouakibi. De bedoeling hiervan was om parlementair medewerker te worden van het voormalige Open Vld-parlementslid. Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement besprak de sollicitatie gisteren, waarna alle politieke fracties unaniem beslisten niet in te gaan op de vraag van El Kaouakibi. Die zit ondertussen al bijna twee jaar thuis met ziekteverlof en heeft nog een ziektebriefje dat officieel loopt tot 31 december. Journalisten vermoeden dat El Kaouakibi met de vraag voor een medewerker haar politieke comeback aan het voorbereiden is en dat zij de weigering zal aanvechten. Het parlementslid verloor enkele weken geleden al haar parlementaire onschendbaarheid omwille van de subsidiefraude waarvan zij verdacht wordt.

“Vragen om een parlementaire medewerker bevestigt nog maar eens de schaamteloosheid van El Kaouakibi”

“Het is vreemd dat iemand die al twee jaar wegens ‘ziekte’ geen parlementair werk meer heeft verricht plots nood heeft aan een parlementaire medewerker”, zegt Janssens. “Het lijkt mij eerder dat El Kaouakibi iemand zoekt om haar met Vlaams belastinggeld geïnstalleerde keuken af te breken of om haar pathetische instagramfilmpjes op te nemen. Het Vlaams Parlement is echter geen urban dance scene waar men een medewerker uit de hoed kan toveren louter in functie van de choreografie.”

Volgens de Vlaams Belang-fractieleider heeft El Kaouakibi haar schaamteloosheid nog maar eens aangetoond. “Proberen misbruik te maken van een parlementair statuut terwijl gewone Vlamingen moeten wroeten om rond te komen, is onverdedigbaar”, aldus Janssens. “Enkele weken geleden wou ze het Vlaams Parlement nog als circus gebruiken voor haar documentaire. Als El Kaouakibi nog enig fatsoen heeft, zou ze zich beter zo snel mogelijk uit de voeten maken en opstappen.”