Wie zoekt uit waarom de rendabele stukken van Fortis per se voor een habbekrats aan het Franse Parisbas verkocht moesten worden? En wie had of heeft daar belang bij, politiek en financieel? We zouden het graag weten. Het zou ook het voorwerp kunnen zijn van een stevige portie onderzoeksjournalistiek, maar bij gebrek aan echte onderzoeksjournalisten in dit land blijft dat potje vooralsnog gedekt…
In de marge van de Fortis-commissie lekte intussen uit dat niet alleen Jo Vandeurzen maar ook zijn opvolger Stefaan De Clerck zwaar onder druk werd gezet om het voor de regering nadelige Fortis-arrest te counteren.
Alle ogen kijken nu in de richting van Didier Reynders. Die had blijkbaar een stevige vinger in het stinkende Fortis-potje, maar glipte tot op heden als een paling door de mazen van het net. Hij wordt niet eens gehoord in de parlementaire onderzoekscommissie. De vraag is hoelang Reynders nog buiten schot kan blijven.
Maar als Reynders weg moet, dreigt opnieuw de val van de regering. Na Leterme schuift dan ook Herman Van Rompuy uit over de bananenschil Fortis. Een vooruitzicht dat in Wetstraatkringen voor angstzweet en koude rillingen moet zorgen…