Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Hema heeft gelijk Hema heeft gelijk

Hema heeft gelijk

Te gek voor woorden
“Wat ik erg vind is dat alle mensen die zogezegd tegen racisme en discriminatie zijn, alle steun geven aan een godsdienst die discriminatie als handelsmerk heeft. Ongelovigen zijn minderwaardig, vrouwen zijn ondergeschikt aan de man. Om nog maar te zwijgen van wat ze denken over homo’s en lesbiennes.”

Onaanvaardbaar
“Terechte beslissing van Hema. Hoe men het ook draait of keert, het gaat hier wel om hét symbool van de onderdrukking van de vrouw. Het is iets onnatuurlijk dat wordt opgelegd door mannen. Dat kan een Westerse samenleving nooit aanvaarden!”

Waarom?
“Waarom zou haar vrijheid verder moeten strekken dan die van haar werkgever die de eigenaar van de tent is, haar loon betaalt en alle risico’s van de onderneming draagt.”

De swastika van de islam
“Haatsymbolen zijn ongewenst. Ik weiger ook bediend te worden door personeel met bivakmuts of terroristensjaal, kassiersters met een swastika of vakkenvullers met opgeheven rechterarm. Ik heb namelijk ook principes.”

Hallo mijnheer De Witte, mijn kind heeft Down…
“Wat mij als ouder van een kind met het syndroom van Down opvalt, is dat als het om allochtonen of moslims gaat, men meteen van racisme of discriminatie spreekt. Als mijn speciale kind gediscrimineerd wordt, moet ik stil zijn en de pijn verdragen. Het woord racisme wordt al te vaak, te vlug en te onpas gebruikt en misbruikt. Raar dat die mensen ook altijd de weg naar de krant vinden en naar het CGKR dat niet snel genoeg voor hen in de bres kan springen…”

Bekeringsijver
“Hoeveel mensen worden er dagelijks afgewezen in een sollicitatiegesprek? Maar het zijn altijd dezelfde mensen met hetzelfde geloof en dezelfde organisaties die zich direct druk maken. Het gaat om een autochtone vrouw die zich bekeerde tot de islam. Het lijkt er op dat zij haar keuze ook wil opleggen aan anderen.”

En wat als nudisten of nazi’s morgen hun ding willen doen?
“Professor Blanpain zegt dat Hema gelijk heeft en de interimwerkneemster niet meer opnieuw moeten aannemen. Trouwens als een interim einde contract is, staat het de werkgever vrij de job te verlengen of niet. Ik zou eens willen zien of Milquet ook zou reageren moest de job van een verwoed nudist die elke dag in zijn blootje komt werken, opgezegd worden.”

“Als een man in zijn leren pak achter de kassa duidelijk laat merken dat hij van SM houdt, komen er wellicht ook klachten. En iemand in nazi-uniform die kinderen leert lezen, zou ook niet lang voor de klas staan.”

“Het weren van symbolen die staan voor haat of onderdrukking – zoals daar zijn hamer en sikkel, kromzwaarden, swastika’s en hoofddoeken – is een goede zaak.”

Stop die CGKR-onzin
“Een tijdje geleden ging het erover dat men in een bepaalde bank stipuleerde welke kleur ondergoed bij vrouwelijke werknemers werd getolereerd of niet. Dit werd geslikt zonder meer. Nu gaat het weer over uiterlijk vertoon van (één bepaald) geloof en het CGKR komt weer tevoorschijn… Mannekeus!!!”

“Dit heeft niets met geloof te maken, maar met de regels van de onderneming. Wie zich daar niet in kan vinden, moet gewoon ophoepelen en ergens anders werk zoeken.”

En wat straks?
“Wat is het volgende? 5 keer per dag op een matje bidden? Verlof nemen tijdens de ramadan, offerfeesten? Man man man, het wordt dringend tijd daar wat minder eieren onder te leggen.”

“Jaren geleden moesten in België alle religieuze tekens verdwijnen uit openbare gebouwen, om ‘andersdenkenden’ niet voor het hoofd te stoten. Nu zijn het net die ‘andersdenkenden’ die het recht opeisen om overal, te pas en te onpas, hun hoofddoek te dragen…”

“ ‘Laat iedereen vrij in zijn geloof’, hoor je weer. Maar wat als ze de week daarop met een niqaab komt werken? En dan met een boerka? Omdat het zogezegd moét omwille van haar geloof. Waar trek je de grens? En wat als ze 5 keer per dag wil bidden?”

Eenzijdige verontwaardiging
“Stel nu eens dat een verkoopster een T-shirt van pakweg het Vlaams Belang, of voor mijn part de N-VA zou dragen, zou Milquet dan ook zo reageren? En moet ze nu uitgerekend op de Internationale Vrouwendag het symbool bij uitstek van de onderdrukking van de vrouw gaan verdedigen?”

“Dit is echt de omgekeerde wereld. De hoofddoek ontmenselijkt de vrouw. Hij benadrukt haar onderwerping aan de man, de islam en de profeet. Als vrouw kan ik dit niet dulden.”

Discriminatie?
“Discriminatie? Kom nou. Iemand uit een vakbond smijten die zich in een ‘vrij’ land bij vrije verkiezingen kandidaat stelt voor het Vlaams Belang, dat mag natuurlijk wel… Zelfs het hof van Beroep vindt dat blijkbaar geen discriminatie…”

“Vlamingen in Brussel mogen gediscrimineerd worden omwille van hun taal, want het CGKR is onbevoegd voor taaldiscriminatie. Vlamingen mogen gediscrimineerd of geschoffeerd worden wegens hun afkomst, want het CGKR zegt dat de Vlaming geen ras is… Maar als die Vlaming toevallig moslim(a) is, is het plots alle hens aan dek bij De Witte en het CGKR. Bovendien plaatst hij zich boven de openbare aanklager en maakt hij al het proces met uitspraken als ‘waarschijnlijk discriminatie’…”

Statement
“Moslima’s die ten allen tijde neen hoofddoek willen dragen doen dit vooral als een statement. Onze Westerse democratie moet op alle manieren duidelijk maken dat wij nooit een moslimstaat zullen aanvaarden!”

“Een bedrijf heeft principieel het recht om haar personeel kledingvoorschriften op te leggen. Dit is alweer een poging van enkele hardleerse islamieten om een breekijzer in de seculiere samenleving te wrikken.”

“Als je absoluut een statement wil maken door op je werk een hoofddoek te dragen, moet je maar in Tanger of Casablanca gaan werken.”

“Ik wil in het publieke domein liever niet geconfronteerd worden met iemands religieuze overtuiging. En dat geldt in het bijzonder voor de islam. Moslims eisen steeds meer ‘respect’ en aanpassingen van de maatschappij aan hun islam. Ik ben het stilaan zat.”

Geen politiek in de winkel
“Ik wil de eerste winkel nog tegenkomen waar personeel T-shirts mag dragen waar politieke slogans op staan. Hoofddoeken zijn prima, thuis, maar niet wanneer je een bepaalde functie uitoefent.”

“Het is heel simpel. Welke godsdienst dan ook, religie beleef je thuis. In de privésfeer en niet op het werk.”

“Het toelaten van politieke- en geloofsopdringerigheid in de andere dan private ruimte, gaat ten koste van de vrijheid en beschaafde omgangsvormen in de openbare ruimte. Dat voelt iedereen wel op zijn klompen aan.”

Onbegrijpelijk
“Dit is geen ontslag, maar het niet verlengen van een tijdelijk interimcontract. Daarenboven is ze aan haar job begonnen zonder hoofddoek. Ik begrijp al die heisa dus écht niet.”

Bravo Milquet
“Proficiat Milquet! Verspil nog wat meer tijd, middelen en belastinggeld aan dit soort nutteloze onderzoeken. Ik zou het populisme noemen, maar werkelijk niemand (buiten de moslims zelf natuurlijk) zit hier op te wachten. Ziek België…”

Simpel
“De klant is koning. Meer moet er niet gezegd worden.”

Provocatie
“Eerst komt ze solliciteren zonder hoofddoek, en ineens wil ze op haar werk een hoofddoek dragen. Pure provocatie.”

Thuis of in de moskee
“Het VOK en het CGKR delen de visie van moslimextremisten die beweren dat het dragen van een hoofddoek verplicht zou zijn. Maar de hoofddoek heeft niets maar dan ook niets met geloof te maken. En mocht dit wél zo zijn, dan beleid je dat maar thuis of in de moskee.”

Waarom niet in Turkije en wel bij ons?
“Sinds wanneer is een hoofddoek een religieus symbool? In moslimlanden is het dragen van een hoofddoek ook eerder traditie dan een geloofssymbool. In moderne islamitische landen dragen veel vrouwen in de steden zelfs geen hoofddoek meer.”

En wat met de vrije keuze van de ondernemer?
“Een tijdelijk contract niet verlengen is geen ontslag. Ik ga nog altijd van het standpunt uit dat iedere zelfstandige voor zichzelf mag uitmaken wie of wat het beste is voor zijn bedrijf.”

Naast scheiding van kerk en staat ook scheiding van religie en werk
“Religie, privé en werk moeten gescheiden worden. Wat ze buiten het werk doet is haar zaak.”

Islamisering
“Werk en geloof moeten gescheiden blijven. Net zoals in een school moet men niet het gevoel krijgen onder druk gezet te worden door gelovigen die hun levenswijze aan anderen trachten op te dringen. In Nederland lopen er moslims rond die ‘ongelovigen’ geen hand willen geven en zo gaat het maar door, stap voor stap.”

Racisme? Discriminatie? Onzin
“Racisme? Nee, het betreft een autochtoon. Als de oudere klanten van een ‘Damart’-winkel zich storen omdat het gezicht van de verkoopster ineens vol piercings en tattoos staat en dit mogelijke klanten afschrikt, ligt haar C4 waarschijnlijk ook klaar. Niemand die eraan denkt om dan van racisme of discriminatie te spreken.”

“Ik snap niet waarom een Vlaams meisje dit doet. De stille infiltratie van de islam is daarmee nog eens aangetoond.”

Respect
“Toen ik studeerde, moest iedereen zijn hoofddeksel afdoen in de universiteitsaula. Uit respect. Als ik nu in een aula kom, doet nog steeds iedereen zijn hoofddoeksel af, met uitzondering van de hoofddoeken natuurlijk! Ik vraag me af waarom. Moeten moslims geen respect tonen dan?”

De ondernemer beslist
“Over vestimentaire aangelegenheden kunnen werkgevers vrij oordelen. Zij mogen vinden dat een hoofddoek niet kan, net zoals een nudist zich moet kleden als hij/zij in de Delhaize aan de kassa zit.”

Mediageile Jozef De Witte
“ik dacht gisteren nog: ‘dju, het is lang geleden dat mediageile Jozef nog eens in de gazet stond. En hier is hij dan weer, met het gebruikelijke gedram. ‘Ontslaan’ betekent een contract verbreken, maar dat is hier niet gebeurd. Haar contract werd niet verlengd. Aanpassen of ophoepelen, zo simpel is dat.”

Islam op veroveringstocht
“Er zijn maar heel weinig mensen die weten wat zo’n hoofddoek werkelijk betekent: de islamisering van Europa. Zoek maar eens een kaart op van de islam in de wereld.”

Dat wordt een zooitje
“Het is de werknemer die zich moet aanpassen aan de richtlijnen van de winkel en niet omgekeerd. Het zou wel een zooitje worden als iedere werknemer met zijn eigen eisen komt aandraven.”

“Mag ik morgen de helm van mijn bromfiets ophouden? Als bescherming tegen aardbevingen, instortingen enz. Ik zal dan wel niet meer kunnen bellen met klanten, maar wat dan nog.”

Pech
“Mijn werkgever zou het ook niet op prijs stellen als ik morgen met sandalen of een ‘marcelleke’ kom werken. Het gevolg laat zich raden: één waarschuwing of C4. Hema maakt in dit geval een duidelijk punt. Als de vrouw in kwestie deze mening niet deelt, pech en hopelijk meer succes op een ander.”

Goed zo
“Eindelijk een bedrijf met ballen aan het lijf! Hema heeft er aan mij alvast een klant bij!”

“Het is nog altijd de werkgever die beslist wie hij in dienst neemt en wie in dienst blijft. Het centrum voor zogezegde gelijke kansen heeft zich daar niet mee te moeien.”

Gewoon doen
“Doe zoals bij ons: ALLE hoofddeksels op het werk zijn verboden voor zowel mannen als vrouwen. Geen discriminatie, want die regels gelden voor iedereen.”

“Het staat iedereen vrij om een hoofddoek te dragen, piercings in het gezicht te hebben of tatoeages over het hele lichaam, maar besef dan wel dat dit je kansen op de arbeidsmarkt verkleint!”

De Witte schiet wakker…
“Amai. Wat krijgen we nu? Wat ben je opeens snel mijnheer De Witte. Toen Marie-Rose Morel voor en na haar overlijden zwaar werd beledigd door Sharia4Belgium was je niet zo snel. Je bent er nog over aan het nadenken zeker? Eigenaardig…”

“Het is maar een doekje”
“ “Het is maar een doek.’ Tja, dan is er toch geen enkel probleem om hem even af te zetten, zeker?”

“Als het allemaal maar om ‘een lapje stof’ gaat, waarom dan zo’n ‘tam tam’ maken als er gevraagd wordt geen hoofddoek aan te doen?”
vlaamsbelang . mediafragmenten . 09 maart 2011
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Neen, het bloedbad in Brussel is niet onze schuld.

Mia Doornaert

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief