Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
De ‘rechtse kerk’ en de multikul De ‘rechtse kerk’ en de multikul

De ‘rechtse kerk’ en de multikul

De balans van de linkse kerk
“De linkse kerk heeft jarenlang het debat over multiculturalisme gedomineerd; ze heeft die multiculturele samenleving gesacraliseerd en er enkel de geneugten van bezongen, en terzelfder tijd heeft ze de nadelen en gevaren ervan doodgezwegen en toegedekt onder politieke correctheid. Die linkse kerk is een hoogopgeleide elite die in knusse blanke buurten woont en flink geld verdient; ze heeft dus geen enkele directe ervaring met de nadelige kanten van de multiculturele samenleving.”

Redactie: Jan Blommaert spot er een beetje mee, maar dat is een perfecte diagnose van wat er zich de voorbije decennia inderdaad heeft afgespeeld. Hij wil dat graag ontkrachten als een boze fantasie van rechts, maar slaagt daar in het Knack-artikel op geen enkel moment in.

Echt en verdoezeld racisme?
“De publieke ruimte gonst (sinds 1989) van het racisme, radicaal dan wel verdoezeld, en weinig dingen blijken vanaf dat moment zo eminent bespreekbaar als de slechte kwaliteiten van migranten, hun gebrek aan verantwoordelijkheidszin als het op opvoeding of man-vrouwgelijkheid aankomt, de gevaren van een radicale islam, de allochtone criminaliteit bedreven door ‘kutmarokkaantjes’ en ga zo maar door.”

“Al twintig jaar schiet men naar hartenlust op allochtonen in het publieke debat, gaat men zich te buiten aan volkomen ongeïnformeerde uitspraken, veralgemeningen en vooroordelen.”

Redactie: Ook dat is onzin. Op vraag van het CGKR hanteerden de media jarenlang een strikte code (zeg maar censuur) in de berichtgeving over allochtonen. Problemen, feiten en cijfers werden weggemasseerd of onder de mat geborsteld. Met catastrofale gevolgen voor de samenleving en de geloofwaardigheid van de pers. Tot die strategie niet langer houdbaar was en de realiteit niet langer te ontkennen viel. Terwijl niet alleen wij, maar ook allochtonen zelf (Ayaan Hirsi Ali in Nederland, Hind Fraihi bijvoorbeeld bij ons) waarschuwen voor (de gevolgen van) gebrekkige opvoeding, vrouwonvriendelijke opvattingen en praktijken en de bestaande opmars van moslimextremisten, steekt Blommaert nog altijd zijn kop in het zand. Ach, hij doet maar.

WIJ moeten ons aanpassen

“Het antwoord op het migrantenprobleem is een aanpassing van ons eigen systeem.”

Redactie: commentaar overbodig

Onbegrijpelijk
“Ik heb nooit begrepen waarom links standpunten steunde die volstrekt in tegenstrijd zijn met waar links voor staat.”

Redactie: Dat kan je wel zeggen. Ook wij begrijpen (net zomin als Thillo Sarrazin, Carel Brendel en andere linkse publicisten) waarom links dat vroeger zo heftig tekeer ging tegen Rome en de katholieke kerk, vandaag zo krampachtig de verdediging opneemt van een in wezen onverdraagzame, imperialistische en gevaarlijke ideologie als de islam. Links is – na de val van het communisme – gevlucht in het multiculturalisme en is de weg duidelijk kwijt…
vlaamsbelang . mediafragmenten . 20 maart 2011
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Ik heb definitief mijn geïdealiseerde kijk op het Midden-Oosten en de moslimwereld begraven.

Tessa Vermeiren

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief