Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Libië: tussen hoop en vrees Libië: tussen hoop en vrees

Libië: tussen hoop en vrees

De val van de dictaturen
“Laat het (de Westerse aanval) een vingerwijzing zijn voor alle dictators. Vroeg of laat zal hun volk tegen hen opstaan. Dan zal het hun beurt zijn, ook al moeten we nu dulden dat de Saoedi’s en de leiders van Jemen, Bahrein en andere Syriës nog op hun plaats zitten, om welke reden ook.”

“Opvallend: zelfs de bevolking van Gaza loopt nu te protesteren tegen haar dictators, die van Hamas. Het zijn al bij al hoopgevende ontwikkelingen.”

De VN, het nieuwe wereldgeweten?
“Een actie als tegen Libië, ter bescherming van een geterroriseerde bevolking, betekent dat een organisatie als de Verenigde Naties het globale geweten aan het worden is, een globaal politiek bestuur met de elementaire rechten van de mens als hoogste norm. Dat is heel slecht nieuws voor de Al Qaida’s en andere terroristen. Hun tijd loopt ten einde.”

Redactie: De VN als ‘wereldgeweten’? Met de elementaire rechten van de mens als hoogste norm? Dat is dan nieuw, want in de VN-club zitten nogal wat autoritaire en dictatoriale regimes die de vloer aanvegen met de mensenrechten. Er is daar nog heel wat werk aan de winkel…

Democratie?
“Het volk is opgestaan, zoals in Europa, en wil hetzelfde: een beter leven in welvaart en vrijheid. Een democratische rechtsstaat, waar de macht niet langer aan tirannen of imams is.”

Redactie: Dat optimisme lijkt ons toch wat voorbarig. We zijn ook niet vergeten hoe ayatollah Khomeini en de Iraanse opstand tegen de sjah door het Westen werden toegejuicht. Eens de sjah verdreven was, werd de seculiere dictatuur ingeruild voor een religieuze dictatuur. Van de regen in de drop, zeg maar. Dat demonstrerende vrouwen en een betoging voor democratische hervormingen in Caïro recent uit elkaar geslagen werden, onder ‘Allah u akbar’-kreten en de roep ‘Wij willen geen seculiere maatschappapij. Egypte is een islamitisch land”, is alvast niet hoopgevend…
vlaamsbelang . mediafragmenten . 21 maart 2011
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Iedereen móet vluchtelingen opvangen.

Theo Francken

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief