Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Beledigen is een recht Beledigen is een recht

Beledigen is een recht

De bekende Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali heeft in Berlijn haar standpunt uiteengezet over de cartoonstorm. Hirsi Ali verwerpt het protest tegen de publicatie van de spotprenten en verdedigt wat zij het recht noemt om te beledigen. Inderdaad, dat hoort nu eenmaal bij de democratie.

Ayaan Hirsi Ali, onlangs op bezoek in ons land, zei in een aantal interviews dat zij het Vlaams Belang zou verbieden. Ze zette ons zelfs op n voet met de beruchte Hofstad-groep in Nederland. Een dwaasheid te wijten aan haar gebrek aan inzicht in de Belgische politiek, maar die toch vooral op rekening moet geschreven worden van het links-liberale clubje van Dirk Verhofstadt. Die spannen Hirsi Ali maar wat graag voor de liberale kar in de vuile oorlog tegen het Vlaams Belang en hebben haar ongetwijfeld met verkeerde informatie op het verkeerde been gezet en gemanipuleerd. Hoe het pleidooi van Hirsi Ali voor een partijverbod te rijmen valt met haar oproep om in Europa een einde te maken aan censuur en zelfcensuur, is ook niet meteen duidelijk. Het Vlaams Belang vergelijken met een gevaarlijke bende moslimextremisten is eigenlijk te gek voor woorden, maar ook dat valt laten we het zo zeggen onder het democratische "recht om te beledigen"

Maar over naar de toespraak van Hirsi Ali in Berlijn - als ze zich niet op het gladde ijs van de Belgische politiek waagt, slaat ze immers wl nagels met koppen. Zo hekelt ze in scherpe bewoordingen de politieke lafheid van Europese leiders, van kranten en bedrijven.

"Dit gaat niet over ras, kleur of erfgoed. Dit is een conflict van ideen dat grenzen en rassen overstijgt", zei Hirsi Ali. "Eisen dat mensen die de leer van Mohammed niet accepteren hem ook niet mogen afbeelden, is geen vraag om respect maar een eis tot onderwerping."

Klik hier voor enkele mediafragmenten.


#bedrijven  #GuyVerhofstadt  #Nederland
vlaamsbelang . nieuws . 10 februari 2006
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Duizenden bijkomende moslims een paspoort geven, betekent nog meer problemen importeren

Thierry Baudet

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief