Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Beloning voor slecht rapport Beloning voor slecht rapport

Beloning voor slecht rapport

Met haar oproep om nieuwe hoofdstukken in de onderhandelingen met Turkije te openen, verliest de Europese Commissie elke geloofwaardigheid.

Gisteren stelde de Europese Commissie haar jaarlijkse voortgangsrapport over de uitbreiding van de EU voor. Wat Turkije betreft, is ook deze keer van enige vooruitgang nauwelijks sprake. Ook acht jaar nadat de toetredingsonderhandelingen werden geopend, is er nog altijd sprake van ernstige tekortkomingen op het vlak van vrije meningsuiting – denk maar aan het bloedig neerslaan van het democratisch protest eerder dit jaar - , de rechten van niet-moslims en de positie van de vrouw.

Zelfde scenario

Met het achtste slecht rapport op rij, kan de EU eigenlijk niet anders dan de toetredingsonderhandelingen met het Aziatische land eindelijk stilleggen. Voor de start van de onderhandelingen werd immers uitdrukkelijk bepaald dat ze op elk moment konden worden stopgezet als zou blijken dat Turkije op flagrante wijze de regels overtrad. Maar dat gebeurde niet. Af en toe uitte men zijn 'bezorgdheid', maar als puntje bij paaltje kwam, hield men vast aan het perspectief van de Turkse toetreding. En dat doet men vandaag opnieuw. Ook nu wringt de Europese Commissie zich in alle mogelijke bochten om toch maar geen conclusies te moeten trekken uit haar eigen bevindingen. Meer zelfs: met haar oproep om nieuwe hoofdstukken in de onderhandelingen te openen, wordt de Turkse regering zelfs beloond voor haar optreden.

Offerfeest

De boodschap die hiervan uitgaat, is duidelijk. Of Turkije nu aan de voorwaarden voldoet of niet: er wordt hoe dan ook verder onderhandeld. Enige reactie, laat staan appreciatie, van de Turkse regering op zoveel meegaandheid van de Europese Commissie bleef overigens uit. Het enige wat de regering in Ankara tot op heden liet weten, was dat ze het onaanvaardbaar vindt dat het voortgangsrapport werd voorgesteld tijdens het Offerfeest…


#EU  #Turkije
vlaamsbelang . nieuws . 17 oktober 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het is niet aan de EU om te bepalen met wie een volk in een soevereine staat wenst samen te leven.

Victor Orbán

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief