Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Architectuur en integratie Architectuur en integratie

Architectuur en integratie

Minister Geert Bourgeois (N-VA) heeft een wel heel originele oplossing voor de problemen met vreemdelingen in Meulenberg.

De voorbije week werden we geconfronteerd met de multiculturele samenleving in de praktijk: zware incidenten in de Limburgse wijk Meulenberg, een typische concentratiewijk waarbij de vraag is wie er inburgert in welke gemeenschap. Nochtans worden er veel middelen ingezet in de wijk: van straathoekwerkers en gemeenschapswachten over zeven jeugdwelzijnswerkers en twee schoolopbouwwerkers tot een buurthuis en een subsidie van 159.542 euro in het kader van de lokale integratiesubsidies. Veel resultaten worden er wel niet geboekt, integendeel.

In een persmededeling schreef de politievakbond VSOA al: "Het is duidelijk dat men dit soort van criminele jongeren niet zal kunnen overtuigen door middel van straathoekwerk, gemeenschapswachten, buurthuizen en jeugdwelzijnswerkers. Het beleid is op alle vlakken de laatste jaren incompetent geweest. () Het is aan het geitenwollensokkenbeleid te danken dat Meulenberg een no-go-zone is geworden waar de criminelen het voor het zeggen hebben."

Verkeerde architectuur

Over de kwestie ondervraagd door Filip Dewinter kwam Integratieminister Geert Bourgeois (N-VA) met een wel heel originele oplossing op de proppen. Volgens Bourgeois ligt het probleem bij de architectuur in de wijk. Die leidt tot segregatie. Er moet volgens Bourgeois dus gekeken worden "of die architecturale aanpak, of die publieke ruimte niet contraproductief is." Er moet ingezet worden op "verfijning van de publieke ruimte en die een meer groen karakter geven zoals in echte citwijken."

Het probleem ligt dus niet meer bij de zogenaamde sociale achteruitstelling of een gebrek aan kansen in het onderwijs; het probleem ligt nu bij de architectuur en ruimtelijke indeling van de wijk. Het komt er nu op neer dat men politiecombi's stukslaat, dat men een politieagent halfdood het ziekenhuis in slaat en de media bedreigt om er uiteindelijk voor te zorgen dat de hele wijk zal worden hertekend en dat er nog meer zal gepamperd worden.


#Meulenberg  #Houthalen  #VlaamsBelang  #FilipDewinter  #GeertBourgeois  #N-VA
vlaamsbelang . nieuws . 18 oktober 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De EU maakt van heel Europa n gigantisch Molenbeek.

Geert Wilders

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief