Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
EU ontkent licht van de zon EU ontkent licht van de zon

EU ontkent licht van de zon

De Europese Commissie heeft gesproken: er bestaat geen sociaal toerisme, de aarde is plat en de zon draait rond de aarde.

Geruime tijd reeds kreunen verschillende Duitse steden en gemeenten onder de toevloed van immigranten uit Roemenië en Bulgarije (veelal Roma-zigeuners) die aanspraak maken op allerhande sociale voorzieningen. In steden zoals Berlijn en München steeg het aantal uitkeringstrekkers uit voornoemde landen in nauwelijks één jaar tijd met respectievelijk 40 en 60 procent. Tendens: stijgend. Alleen al een stad zoals Duisburg rekent voor volgend jaar op een sociale meerkost van liefst 15 miljoen euro.

Aangezien dit probleem alleen nog maar groter dreigt te worden wanneer vanaf 1 januari 2014 de grenzen met Roemenië en Bulgarije volledig opengaan, vroeg de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich - samen met zijn collega's uit Nederland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk - de Europese commissie om paal en perk te stellen aan het sociaal toerisme binnen de Europese Unie.

Opvallende afwezige

Ondanks het feit dat ook verschillende Vlaamse steden de voorbije jaren werden geconfronteerd met een aanzienlijke instroom van Roma-zigeuners, achtte de Belgische minister van Binnenlandse Zaken het onnodig om zich bij de oproep van zijn collega's aan te sluiten, zoals bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams Belang-Kamerfractieleidster Barbara Pas. Echt verbazend is dat natuurlijk niet, want de Belgische politiek is altijd al goed geweest in het ontkennen en negeren van problemen.

Negationisme

In dat soort negationisme lijkt de Belgische politiek ondertussen evenwel haar meerdere te hebben gevonden in de Europese Commissie. Die liet 'na grondige studie' immers weten dat er eigenlijk helemaal geen probleem van uitkeringstoerisme bestaat en doortastende maatregelen dan ook niet nodig zijn. EU-commissaris Reding ging nog verder en achtte het zelfs nodig de Duitse minister van Binnenlandse Zaken te beschuldigen van "biertent-uitspraken". Deze manifeste negatie van de prangende problemen waarmee heel wat steden en gemeenten worden geconfronteerd, zorgt bij onze oosterburen voor verontwaardiging: zélfs socialistische lokale beleidsvoerders stellen dat het onmogelijk is (geworden) om over de harde feiten heen te zien.

Maar vanuit een ivoren toren in Brussel, Straatsburg of Luxemburg lukt dat kennelijk wél. Met haar onvoorstelbare optreden heeft de Europese Commissie dan ook nog eens één zaak duidelijk gemaakt: deze EU is een wereldvreemd instituut dat de problemen niet oplost, maar ze alleen nog vergroot.


#Europesecommissie  #Roma  #Duitsland
vlaamsbelang . nieuws . 18 oktober 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het is misleidend om de indruk te wekken dat we belang hebben bij het verwelkomen van stromen migranten met een lage opleiding en heel andere zeden en gewoonten.

Gerry Van der List

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief