Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Belgisch recept werkt niet Belgisch recept werkt niet

Belgisch recept werkt niet

Gisteren debatteerde Vlaams Belang-fractieleidster Barbara Pas in 'De Zevende Dag' over het nieuwe relanceplan van de regering.

Vorige week stelde de federale regering met veel poeha haar fameuze relanceplan voor. De loftrompet die ze daarbij over zichzelf stak, klonk echter alsof ze geforceerd werd.

Prioriteiten

Aan het begin van het debat in 'De Zevende Dag' wees Barbara Pas er fijntjes op dat de discussie over de opeenvolgende benoemingscarrousels binnen de regering meer tijd in beslag heeft genomen dan het relanceplan waarmee ze nu uitpakt. Een plan dat overigens beperkt blijft tot "een amalgaam van minimale maatregeltjes die - in het beste geval dan nog - een minimaal effect zullen opleveren." Fundamentele kwesties worden doorgeschoven naar een volgende regering of zelfs naar een volgende generatie. Ter illustratie verwees Pas naar de blijvende loonkostenhandicap met het buitenland: BelgiŽ blijft, alle eerdere beloften en aankondigingen ten spijt, onverminderd koploper op het vlak van lasten op arbeid.

Belgisch recept

Het relanceplan van deze regering komt op geen enkele manier tegemoet aan wat Vlaanderen nodig heeft. En dat staat ook morgen niet te gebeuren: "de sociaal-economische recepten die Vlaanderen nodig heeft, zullen nooit in de begroting van een - door de PS gedomineerde - Belgische regering terug te vinden zijn." In dat verband herinnerde Pas eraan dat er een tijd is geweest dat ook andere partijen de mening waren toegedaan dat Vlaanderen nood heeft aan autonomie en eigen hefbomen om de specifieke sociaal-economische problemen en uitdagingen waarmee het wordt geconfronteerd, doeltreffend te kunnen aanpakken. Maar dat standpunt behoort kennelijk tot het verleden, ook voor de N-VA. Die liet ondertussen immers weten zonder voorafgaand communautair debat in een sociaal-economische regering te willen stappen, en hijst daarmee de witte vlag nog voor de veldslag is begonnen.

U kan het debat hier herbekijken.


#VlaamsBelang  #BarbaraPas  #DeZevendeDag
vlaamsbelang . nieuws . 21 oktober 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Bij een te omvangrijke en te snelle instroom heeft migratie alleen maar nadelen.

Miel Swillens

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief