Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Beeldverslag Brusselcongres Beeldverslag Brusselcongres

Beeldverslag Brusselcongres

Met het congres van afgelopen zondag zette het Vlaams Belang zijn Brusselvisie op scherp. Voor wie er niet bij was, maakten we een beeldverslag.

Het was voor Brussels congresvoorzitter Frédéric Erens bepaald niet moeilijk om de complete malaise in het Brussels Gewest aan de kaak stellen. Naast de politieke zelfbediening hekelde hij het enorme schuldverzuim van de traditionele partijen. "Door het lakse immigratiebeleid bestaat de Brusselse bevolking vandaag voor 68 procent uit mensen van vreemde afkomst. Op 45 jaar tijd heeft Brussel de grootste demografische omwenteling gemaakt van Europa, met de gekende gevolgen van dien."

Daarnaast pleitte Erens voor de oprichting van een Brussels islamobservatorium dat de evolutie en radicalisering van de islam in Brussel in kaart moet brengen en als een juridisch en politiek ondersteunend beleidsinstrument moet fungeren.

Geen uitbouw van Wallobrux

Brussels fractievoorzitter Dominiek Lootens, die het institutionele luik toelichtte, wees resoluut het gelanceerde voorstel tot invoering van een subnationaliteit af. "Neen, wij willen niet dat de Brusselaar verplicht moet kiezen tussen een Vlaams dan wel een Waals systeem. Wij kunnen nu eenmaal niet aanvaarden dat op die manier de macht en invloed van het Waalse politieke systeem in Brussel nog verder zou toenemen. Wij hoeven geen uitbouw van Wallobrux."

Boodschap aan de jeugd

In zijn slotpleidooi pleitte Vlaams Belang voorzitter Gerolf Annemans voor een humaan radicalisme om onze beschaving te verdedigen. Hiermee doelde Annemans op de toenemende islamiseringsgolf die diametraal staat tegenover de humane Westerse waarden van na de Franse revolutie.

Met zijn boodschap aan de jeugd waarschuwde hij niet te vervallen in onverschilligheid. "Wees geen politieke bourgeois. Leg je ambities hoger, en leg ze gerust bij een droom. En als je aan het einde van je politiek bestaan terugkijkt, kijk dan terug op de zekerheid dat je de Republiek en niets minder dan de Republiek bent blijven nastreven zonder in slaap te zijn gevallen uit verveling of uit vadsigheid."

Lees hier de congres teksten.Beeldverslag
Integrale toespraak Gerolf Annemans
#Brusselcongres  #DominiekLootens  #FredericErens  #GerolfAnnemans
vlaamsbelang . nieuws . 04 december 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
In naam van de Republiek hebben ze de democratie tot zinken gebracht.

Marion Le Pen

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief