Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Geen probleem in Vlaanderen Geen probleem in Vlaanderen

Geen probleem in Vlaanderen

Overal in Europa heerst ongerustheid over een nieuwe immigratiegolf vanuit RoemeniŽ en Bulgarije. Als we sommigen mogen geloven, is Vlaanderen echter een eiland.

Sinds 1 januari hebben ook Roemenen en Bulgaren overal in de Europese Unie vrij toegang tot de arbeidsmarkt. Het feit dat er later dit jaar ook nog verkiezingen plaatsvinden, zorgt ervoor dat in verschillende Europese hoofdsteden - rijkelijk laat - de bedenking wordt geuit dat het wegvallen van de laatste arbeidsbeperkingen wel eens zou kunnen leiden tot een ongecontroleerde instroom, met alle ongewenste economische en sociale gevolgen van dien. Om een nieuwe immigratiegolf af te wenden, besliste de Britse regering reeds dat EU-onderdanen voortaan geen recht meer hebben op een werkloosheidsuitkering gedurende de eerste drie maanden van hun verblijf in het land. Ook in Duitsland woedt het debat volop, terwijl de Duitse vereniging voor steden en gemeenten aandrong op bijkomende financiŽle middelen om de verwachte toestroom op te vangen.

Warm en koud blazen

In zijn antwoord op een vraag van Filip Dewinter, liet Vlaams minister van Inburgering Bourgeois (N-VA) echter weten dat er zich in Vlaanderen geen noemenswaardig probleem zal stellen. Daarmee ontkent Bourgeois niet alleen het licht van de zon, maar spreekt hij bovendien ook recente verklaringen van zijn eigen partijgenoten tegen.

Dewinter wees erop dat niemand minder dan Antwerps N-VA-schepen van Sociale Zaken Liesbeth Homans, onlangs nog van de daken - lees: van de voorpagina van De Standaard - schreeuwde dat Antwerpen "een vloedgolf van Roemenen" vreest. Of hoe de N-VA alweer op een mediatieke manier een graantje probeert mee te pikken van de onrust over een fenomeen waarvan ze vervolgens het bestaan ontkent.

Alleen het Vlaams Belang

De plotse uiting van 'bezorgdheid' van (een deel van) de N-VA over een vloedgolf uit Oost-Europa is trouwens om meer dan ťťn reden hypocriet. In dat verband herinnerde Dewinter eraan dat het Vlaams Belang de ťnige partij was die in 2006 tegen de EU-toetreding van Bulgarije en RoemeniŽ heeft gestemd. Alle andere partijen, gaande van de SP.a tot de N-VA, keurden die toen zonder verpinken goed. Meer zelfs: "In 2011 pleitte N-VA-europarlementslid Frieda Brepoels zelfs voor de onmiddellijke afschaffing van de overgangsmaatregelen en voor het vrij verkeer van personen, ook voor Roemenen en Bulgaren."

Wat morgen te gebeuren staat - en vandaag door sommigen nog steeds wordt ontkend - werd acht jaar geleden door het Vlaams Belang voorspeld.


#EU  #RoemeniŽ  #Bulgarije  #immigratie  #FilipDewinter  #LiesbethHomans  #VlaamsBelang  #N-VA
vlaamsbelang . nieuws . 09 januari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
We staan aan het begin van een vloedgolf.

Thilo Sarrazin

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief