Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Nieuwe Katholieke onderwijsbaas is voorstander imamopleiding Nieuwe Katholieke onderwijsbaas is voorstander imamopleiding

Nieuwe Katholieke onderwijsbaas is voorstander imamopleiding

Lieven Boeve wordt de nieuwe baas van het katholiek onderwijs. Opvallend is dat de opvolger van Mieke Van Hecke de pleitbezorger is van een imamopleiding.

"De professor theologie was een van de drijvende krachten achter de islamopleiding aan de KU Leuven," berichten de kranten vandaag bij de voorstelling van de nieuwe topman van het katholiek onderwijs. "Wereldvreemdheid kan hem niet aangewreven worden, want Boeve is niet het type dat zich met een stel Bijbelboeken opsluit in een ivoren toren. Zo was hij de afgelopen twee jaar een van de grootste pleitbezorgers voor een opleiding islamitische godsdienst aan zijn faculteit, die in september van start gaat met als voornaamste bedoeling islamleerkrachten en imams in Vlaanderen een hoogstaande vorming te kunnen geven," schrijft Peter Gorlé (Het Laatste Nieuws, 10.01.14).

Polderislam?

Blijkbaar behoort Boeve tot de naïeve club die al hun hoop gesteld hebben op imams van eigen kweek om te komen tot een gematigde Europese islam. In Nederland hebben ze dat ook lange tijd gedacht én geprobeerd, maar staan ze intussen weer met beide voeten op de grond. De met champagne beklonken imamopleiding werd er alweer opgedoekt. Wegens gebrek aan interesse. Turkse, Marokkaanse en Saoedische moskee-overheden weigeren de 'polderimam' immers te erkennen omdat hij - zo wordt gevreesd - 'te Westers' zou zijn. Het werd nog pijnlijker toen aan het licht kwam dat lesgevers van de imamopleiding betrapt werden op haatpreken tegen vrouwen, ongelovigen en het vrije Westen. Oeps, dat was niet de bedoeling…

Maar ach, laten we Lieven Boeve rustig dromen van de religieuze dialoog en oecumene. Van verdraagzame imams van 'eigen kweek' en een tolerante islam op Westerse leest. Dromen is niet verboden, maar in dit geval toch een beetje naïef. En… wereldvreemd.


#islam  #imam  #KatholiekOnderwijs
vlaamsbelang . nieuws . 10 januari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
40 à 50 procent van de mensen die zeggen uit Syrië te komen, komt van elders.

Jaap de Hoop Scheffer

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief