Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
BelgiŽ haalt Al-Qaeda-bruiden terug BelgiŽ haalt Al-Qaeda-bruiden terug

BelgiŽ haalt Al-Qaeda-bruiden terug

Twee 'SyriŽbruiden' keren even terug om hier te bevallen. Of hoe men op een comfortabele manier rabiaat anti-Westers kan zijnÖ

In Kamer en Senaat ondervroegen respectievelijk Peter Logghe en Anke Van dermeersch bevoegd minister Didier Reynders (MR) over het feit dat twee vrouwen van SyriŽstrijders met de hulp van de Belgische overheid zijn teruggekeerd.

Anti-WestersÖ

De twee waren eerder hun echtgenoten achterna gereisd die in SyriŽ aan de zijde van Al Qaeda de 'heilige oorlog' uitvochten. Een van hen nam ook haar tweejarig zoontje Ė dat bij zijn geboorte de vertederende naam Mujahid (strijder van Allah) kreeg toebedacht Ė mee naar het oorlogsgebied. Ondertussen beslisten ze echter om terug te keren. Niet omdat de grond hen in SyriŽ te heet onder de voeten werd of omdat dat ze tot andere inzichten kwamen, want zij blijken nog altijd even fundamentalistisch als bij hun vertrek.

Ö maar met comfort

De beweegredenen voor hun terugkeer zijn heel wat praktischer van aard. Beide dames zijn namelijk hoogzwanger en bevallen doen ze toch maar liever in het verderfelijke Westen. Daaruit blijkt niet alleen een gebrekkig vertrouwen in de kwaliteit van de gezondheidszorg in het kalifaat in wording. Het toont ook aan dat men op een bijzonder comfortabele manier 'fundamenteel' anti-Westers kan zijn.

Niet zonder gevaar

Edwin Bakker, professor counterterrorisme aan de universiteit van Leiden, waarschuwt er vandaag (in De Morgen) voor dat de terugkeer van deze vrouwen niet zonder risico's is. Dergelijke 'SyriŽbruiden' spelen immers een belangrijke rol in de mythevorming rond het conflict en het gevaar is reŽel dat ze nieuwe vrijwilligers ronselen. "Ze kunnen dus zeker een gevaar vormen en moeten worden opgevolgd", aldus nog Bakker.

Terroristisch toerisme

Eerder deze week waarschuwde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken De MaiziŤre voor "terroristisch toerisme" naar onze contreien. Hij vreest meer bepaald de terugkeer van jihadstrijders met gevechtservaring en internationale contacten uit SyriŽ. Het Vlaams Belang stelde eerder al dat wie in SyriŽ de jihad is gaan uitvechten en terugkeert naar dit land een potentieel gevaar vormt voor onze samenleving. Zij moeten bij hun aankomst in dit land systematisch worden vervolgd op basis van de terrorisme- en huurlingenwetgeving. In het geval van een veroordeling moet hen de Belgische nationaliteit worden afgenomen.


#SyriŽ  #islam
vlaamsbelang . nieuws . 25 januari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat.

Etienne Vermeersch

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief