Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
En op twee En op twee

En op twee

Vorig jaar vestigde het Belgische gevangeniswezen een nieuw historisch record.

Vorig jaar zaten in dit land liefst 11.732 mensen achter de tralies, een nieuw record. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris De Block (Open VLD) op een vraag van Vlaams Belang-Senator Bart Laeremans. Net zoals de totale gevangenisbevolking, is ook het aantal buitenlanders de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Vorig jaar bevolkten zo'n 120 verschillende nationaliteiten de Belgische gevangenissen, samen goed voor bijna de helft (47 procent) van de gevangenispopulatie. Het meest oververtegenwoordigd zijn Marokkanen (10,5 procent), Algerijnen (7,7 procent) en Roemenen (2,9 procent). Voor een goed begrip: in dit cijfer zijn de 'Nieuwe Belgen' niet inbegrepen, want daarover worden in dit land geen cijfers bijgehouden.

Aankondigingspoltitiek

Het Vlaams Belang pleit er al lang voor dat criminele vreemdelingen verplicht hun straf uitzitten in hun landen van herkomst. Dat zou niet alleen een fikse besparing opleveren, maar meteen ook een oplossing bieden voor het probleem van de overbevolking in onze gevangenissen. Het uitzicht een gevangenisstraf te moeten uitzitten in het thuisland zou bovendien een niet te onderschatten afschrikeffect hebben op potentile buitenlandse criminelen.

Tien jaar geleden kondigde de regering weliswaar aan dat werk zou worden gemaakt van de repatriring van criminele vreemdelingen, maar in de praktijk kwam daar weinig of niets van terecht.


#BartLaeremans  #justitie  #MaggieDeBlock  #gevangenis
vlaamsbelang . nieuws . 28 januari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Islamterreur - Ondergaan of terugslaan
Boekvoorstelling Vaclac Klaus
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het is niet aan de EU om te bepalen met wie een volk in een soevereine staat wenst samen te leven.

Victor Orbn

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief