Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Politie blijft boksbal Politie blijft boksbal

Politie blijft boksbal

Steeds meer en steeds zwaarder geweld tegen agenten. Dat is de trieste conclusie uit nieuwe cijfers. En het blijft bij vage politieke beloftes.

In 2009 werden 118 federale agenten het slachtoffer van fysiek geweld. In 2011 was dat aantal al opgelopen tot 136, een toename van maar liefst 15 procent. Bleven de aangevallen agenten in 2009 samen 1.300 dagen thuis, dan was dat werkverlet in 2011 al gestegen tot 4.069 dagen. In 2009 zat de getroffen agent gemiddeld 8,5 dagen thuis. In 2011 was dat al 25 dagen. Dat wijst er ook op dat het geweld steeds zwaarder wordt. Agenten worden bekogeld met stenen, in elkaar getrapt of zelfs aangereden. En dat gebeurt niet alleen meer in grote steden, maar ook in kleine politiezones. Het aantal oppervlakkige verwondingen neemt af, het aantal breuken, hersenschuddingen of andere zware letsels zit in de lift.

Politiek? Geen interesse

Het feit dat er voor 2012 en 2013 (nog) geen cijfers zijn, zegt genoeg. De politiek ligt duidelijk niet wakker van het toenemende geweld tegen de politie. Wij wel! In oktober nog betoogden enkele duizenden agenten in Brussel voor kordate maatregelen om het geweld terug te dringen en minister van Binnenlandse Zaken JoŽlle Miquet pakte - alweer - uit met wat vage beloftes. Maar daar bleef het helaas ook bij. Zoals zo vaak.

Geen wonder dat een Vlaams Belang-delegatie aan de rand van de betoging bijzonder veel bijval oogstte met de toepasselijke spandoek: "Geweld tegen de politie? U wordt geflikt door de regering!" Politiemensen die willen dat er op het terrein wat verandert, weten dus wat hen straks op 25 mei te doen staat. Stop het geweld, stem Vlaams Belang!


#politie  #VlaamsBelang  #geweld  #JoŽlleMilquet
vlaamsbelang . nieuws . 30 januari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
In naam van de Republiek hebben ze de democratie tot zinken gebracht.

Marion Le Pen

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief