Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
De EU? Het huis staat in brand De EU? Het huis staat in brand

De EU? Het huis staat in brand

"Als het huis in brand staat, moet je naar de uitgang", zei Gerolf Annemans. Maar de andere partijen kiezen liever wat nieuw behang. Alleen het Vlaams Belang wil het roer omgooien.

"De euro is gered", verklaarde Marianne Thyssen (CD&V) in De Zevende Dag. "We moeten alleen de constructiefouten eruit halen." Thyssen is er trots op dat ze met CD&V in een "relevante" fractie zit. Met andere woorden: zij zijn in grote mate verantwoordelijk voor de Europese puinhoop. En zij gaan nu doktertje spelen en de zieke patiënt weer op de been helpen? Met nog meer van hetzelfde? Niet echt geloofwaardig. Over naar Johan Van Overtveldt. Waar de N-VA-kopstukken mekaar de laatste weken en maanden tegenspraken, slaagde Van Overtveldt er vooral in zichzelf tegen te spreken. Het kostte Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans dan ook niet veel moeite om aan te tonen dat er niet zoveel verschil is tussen de eurofielen (CD&V, Open VLD en SP.a) en de zelfverklaarde 'eurorealisten' van de N-VA. "De N-VA heeft de voorbije jaren (in Europa) alle federale en federaliserende maatregelen mee goedgekeurd. Ze hebben in het Europees Parlement niks in vraag gesteld: niet het vrij verkeer, niet de immigratie…"

N-VA wil Europese transferunie

"De euro is een zeer verdedigbaar project", merkte Van Overtveldt op, maar "de euroconstructie zat van in het begin fout." Daarop citeerde Gerolf Annemans een uitspraak van Van Overtveldt waarin hij pleit voor "een bevoegdheidsoverdracht naar Europees niveau, net zoals in de Verenigde Staten." "Wij willen géén Verenigde Staten van Europa," stelde Annemans scherp. "Wij zijn vóór Europese samenwerking, maar willen geen bankenunie, geen Europese belastingen, geen politieke unie!" De N-VA wil wel zo'n bankenunie. En dus de transfer van Vlaamse miljarden naar het zuiden. Dat is volgens Van Overtveldt immers "een logisch gevolg van de monetaire unie." Al haalde Van Overtveldt zelf de stelling "de euro heeft ons veel voordeel gebracht" onderuit: "Ga dat eens vertellen aan de Grieken, Spanjaarden en Portugezen." Het is als zo vaak met de N-VA, ze weten het wel, maar durven niet de juiste conclusie trekken. De teneur: 'We moeten de EU wat hertimmeren, of verder gaan op de ingeslagen weg'. Het Vlaams Belang kiest voor een ándere weg.

De laatste kans

Het Vlaams Belang wil dat de lidstaten hun soevereiniteit bewaren en heroveren waar dat nodig is. "De lidstaten moeten opnieuw bevoegd worden," aldus Gerolf Annemans. Bevoegd over hun eigen centen, hun eigen beleid, hun eigen grenzen. En "de verkiezingen van 25 mei zijn de laatste mogelijkheid om het tij te keren." Wie kiest voor méér 'Europa', méér immigratie, meer uitkeringstoerisme en meer criminaliteit, die moet maar voor de eurofielen stemmen. Wie kiest voor meer democratie, voor een vrij Vlaanderen in een Europa van vrije naties, heeft maar één keuze: Vlaams Belang!

Herbekijk hier het debat.


#EU  #DeZevendeDag  #VlaamsBelang  #GerolfAnnemans
vlaamsbelang . nieuws . 03 februari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat.

Etienne Vermeersch

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief