Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
EU verlaten levert miljarden op EU verlaten levert miljarden op

EU verlaten levert miljarden op

"Het is gunstig voor Nederland om de Europese Unie te verlaten." Dat concludeert het gerenommeerde bureau Capital Economics in een onderzoek dat het heeft uitgevoerd op vraag van de Nederlandse PVV.

Het onderzoeksbureau zegt dat een vertrek uit de EU Nederland een kans biedt om de welvaart te laten toenemen in een mate die alleen lang geleden kon worden bereikt. De groei is mogelijk omdat regels en verplichtingen van de EU wegvallen, zo zeggen de onderzoekers. Nederland zou vrijer handelsbetrekkingen kunnen aangaan met andere landen. Het rapport maakt op een haarfijne manier duidelijk dat de EU alle economische zuurstof aan de Noordelijke lidstaten ontneemt. De onderzoekers stellen dat de kosten van het zakendoen in Nederland met minimaal Ä 20 miljard per jaar zou kunnen verlagen, door regelgeving opnieuw te nationaliseren voor onderdelen die momenteel onder de bevoegdheid van de Europese instellingen vallen"

Ook de overheidsfinanciŽn kunnen verbeteren door niet meer mee te doen aan de bestedingsprogramma's van de Europese Unie, waardoor op middellange termijn 240 miljard euro wordt toegevoegd aan het bruto binnenlands product en de economie een ongeziene stroomstoot krijgt.


Maar een uitstap uit de huidige EU heeft enorme gevolgen voor de enorme (economische en maatschappelijke) kostprijs van het falende immigratiebeleid. Zo besluit Capital Economics dat de overheidsuitgaven met minimaal Ä 7,5 miljard per jaar kunnen worden verlaagd door het immigratiebeleid te herzien, zodat dit zich veel meer richt op het toelaten van alleen die mensen die een economische bijdrage kunnen leveren.

Tien procent groei

Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans stelt in een reactie dat dit rapport het ultieme bewijs is dat een verdere EU-integratie ons alleen maar verder in het moeras zal drijven. "Deze studie is een bom onder de Europese moloch. Als democraten willen wij de macht terug bij het volk en het parlement leggen en niet bij een wereldvreemde EU die sociale bloedbaden teweegbrengt door de toepassing van een ongeziene regelneverij."

Ook wijst Annemans op de Vlaams Belang-visie inzake de muntunie. "'Wij zijn geen pleitbezorger van een terugkeer naar een Belgische frank, maar wensen als zelfstandige Vlaamse entiteit deel uit te maken van een beperkte muntzone, rekening houdend met de economische realiteit. Het einde van de euro in zijn huidige vorm zou wel eens het einde van BelgiŽ kunnen betekenen. Wat dan weer perspectieven biedt voor Vlaanderen om deel uit te gaan maken van een sterke muntunie met landen als Denemarken, Duitsland en Nederland, de zogenaamde neuro."

Klik hier voor het rapport.


#EuropeseUnie  #GeertWilders  #GerolfAnnemans
vlaamsbelang . nieuws . 06 februari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Iedereen můet vluchtelingen opvangen.

Theo Francken

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief