Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Rekeningrijden is asociaal Rekeningrijden is asociaal

Rekeningrijden is asociaal

Een 'slimme kilometerheffing' kost 500 tot 1000 euro per jaar. De werkende Vlaming is de klos en staat straks nog evengoed in de file.

De Vlaamse regering start eerstdaags met een proefproject om uit te testen wat de gevolgen zijn van 'rekeningrijden'. Dat er wat moet gebeuren aan het haast dagelijkse verkeersinfarct is duidelijk, maar de vraag is of een kilometerheffing wel de juiste oplossing is. Groene fundamentalisten en zelfverklaarde 'mobiliteitsexperts' beweren van wel. "Minder files, minder tijdverlies, minder CO2-uitstoot en meer verkeersveiligheid," klinkt het. Zou het? De mensen die vandaag met de auto naar het werk gaan, doen dat niet voor hun plezier, maar omdat er voor hen geen alternatief is. Ook niet bij het openbaar vervoer. Die mensen zullen straks nog altijd met de wagen naar het werk moeten. En dus lost rekeningrijden het fileprobleem niet op.

Asociaal

Volgens Groen-parlementslid Björn Rzoska moeten we "niet het bezit van een auto belasten maar het gebruik." Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch wees er gevat op dat die kilometerheffing eigenlijk al bestaat, in de vorm van de taks op brandstoffen. Wie meer rijdt met de wagen, betaalt vandaag al meer. Maar voor Groen mag dat nóg meer zijn. "Asociaal" stelt Van dermeersch. "De melkkoe wordt nog verder uitgemolken. De werkende Vlaming wordt de dupe en gaat straks zijn mobiliteit niet meer kunnen betalen." Dat het woon-werkverkeer veel duurder wordt, werd intussen ook bevestigd door de Vlaamse automobilistenvereniging VAB.

Referendum

De SP.a is officieel 'tégen' het rekeningrijden, maar steunt wel het proefproject van minister Hilde Crevits (CD&V) en de Vlaamse regering. "Het draagvlak groeit," sputterde Björn Rzoska (Groen). Een loze bewering die door het succes van een online-petitie tegen rekeningrijden meteen onderuit wordt gehaald. Maar goed, wat dan wel? Anke Van dermeersch beklemtoonde dat het Vlaams Belang de enige partij was die in de commissie tégen de wetswijziging heeft gestemd die rekeningrijden moet mogelijk maken. Het Vlaams Belang is, zo stelde Van dermeersch, "ronduit tegen" maar ziet wel wat in "een wegenvignet voor buitenlandse voertuigen" (net zoals in Zwitserland). Volgens Anke moet er ook een referendum komen over de kilometerheffing. De gewone Vlaming die dagelijks met de auto of het openbaar vervoer naar het werk rijdt, is immers de beste mobiliteitsexpert. Mobiliteit is een basisrecht en veel te belangrijk om aan 'mobiliteitsspecialisten' en groene fundamentalisten over te laten.

Herbekijk hier het debat in De Zevende Dag.


#VlaamsBelang  #rekeningrijden
vlaamsbelang . nieuws . 10 februari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het is flauwekul om te zeggen dat we die vluchtelingen nodig hebben

Etienne Vermeersch

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief