Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Barroso bedreigt de Schotten Barroso bedreigt de Schotten

Barroso bedreigt de Schotten

Dreigementen aan het adres van de Zwitsers en nu ook opnieuw aan de Schotten. De EU-leiders zijn flink bezig het gelijk van de eurosceptische partijen te bewijzen.

Meteen nadat de Zwitsers zich in een volksraadpleging hadden uitgesproken voor quota om het aantal buitenlandse inwijkelingen aan banden te leggen, reageerde het EU-establishment met forse uitspraken en zware sancties. Het is niet echt van aard om die koppige Zwitsers op andere gedachten te brengen. Amper een week later zijn de Schotten de schietschijf van de EU. De Portugees José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, liet andermaal verstaan dat het "zo goed als uitgesloten" is dat Schotland lid van de EU kan blijven of worden als de Schotten zich na een referendum onafhankelijk zouden verklaren. Dat laffe schot voor de boeg zet het autoritaire en ondemocratische karakter van de EU nog maar eens in de verf.

Schotland niet, Turkije wel… Bespottelijk

Het Zwitserse referendum en het Schotse referendum gaan in wezen over hetzelfde: het zelfbeschikkingsrecht van volkeren en naties. Zwitsers, Schotten, Catalanen en ja ook de Vlamingen willen zélf beslissen over hun eigen toekomst en dat zint de eurocraten niet. Zij menen te weten wat goed voor ons. In Schotland wordt met ongeloof en onbegrip gereageerd op de arrogantie in 'Brussel'. "De Schotten maken al decennia deel uit van de Europese Unie. En straks zou dat plots niet meer kunnen? Bespottelijk." Inderdaad. En dat is niet het enige…

Schotland ligt in Europa en voldoet aan alle voorwaarden om lid te blijven of te worden als onafhankelijke lidstaat. Turkije daarentegen ligt niét in Europa en veegt de voeten aan zowat alle voorwaarden om lid te worden, maar niettemin willen de EU-leiders dat het land straks lid wordt van de club. Leg dat maar eens uit! Gewoonweg belachelijk.

Niet de Schotten moeten eruit getrapt worden. Maar het is tijd om Barroso, Verhofstadt, Van Rompuy en dat hele ondemocratische zootje eruit te kegelen. Gedaan met de dictaten van de EU. Zelfbestuur!


#EU  #Schotland  #echt.onafhankelijk  #Turkije
vlaamsbelang . nieuws . 17 februari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het aantal gedwongen uitwijzingen moet fors de hoogte in.

Freddy Roosemont

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief