Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Opinie Gerolf Annemans in Knack Opinie Gerolf Annemans in Knack

Opinie Gerolf Annemans in Knack

Het Europees grensbewakingsagentschap Frontex luidt de alarmbel over het stijgende aantal illegalen. In Knack schudt Gerolf Annemans de politieke klasse wakker: "Luister naar het volk en laat ons net zoals de Zwitsers opnieuw zélf bepalen wie binnenkomt en wie niet."

De illegale immigratie naar Europa neemt dramatische proporties aan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Europees grensbewakingsagentschap Frontex. Volgens Frontex werden in het derde kwartaal van 2013 niet minder dan 42.628 illegale immigranten aan de (zuidelijke) Europese buitengrenzen onderschept. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in dezelfde periode van 2012 en bijna vier keer zoveel als in het eerste kwartaal van vorig jaar. Frontex zelf spreekt van een "dramatische stijging" en stelt dat niets erop wijst dat daar op korte of middellange termijn verandering in zal komen.

Het alarmerende bericht van Frontex werd afgelopen week nog kracht bijgezet door de – letterlijke – bestorming van de Europese buitengrenzen in Ceuta en Melilla. Zowel het Frontex-rapport als de recente taferelen die zich in en rond de Spaanse enclaves afspeelden, tonen andermaal aan hoe dringend en noodzakelijk een betere beveiliging van de Europese buitengrenzen is.

Open deur

In plaats daarvan kiest de EU er echter voor de grenzen steeds verder open te zetten. Meer en meer sluit de EU met niet-EU-landen akkoorden over visumvrijstelling. Eind vorig jaar nog stelde de EU zelfs de afschaffing van de visumplicht voor Turkse staatsburgers in het vooruitzicht, wat in het Klein-Aziatische land zonder enige twijfel zal worden geďnterpreteerd als een open uitnodiging om de Turkse aanwezigheid in West-Europa te komen versterken. En als het van Verhofstadt afhangt, wordt het visa-vrij verkeer morgen nog verder uitgebreid tot Oekraďne.

Baas in eigen land

Hoe men het dook draait of keert: het Europese asiel- en immigratiebeleid is een mislukking geworden, net zoals 'Schengen'. De afspraak was dat de binnengrenzen zouden verdwijnen, maar dat de buitengrenzen onder controle zouden blijven. Van dat laatste is niet veel terecht gekomen, zoals de nieuwe cijfers van Frontex andermaal aantonen. 'Schengen' zorgde – en zorgt – er op zijn beurt voor dat de noordelijke lidstaten (mee) de prijs betalen voor de falende bewaking van de buitengrenzen in Zuid-Europa.

Het Vlaams Belang is van oordeel dat de lidstaten opnieuw hun grenzen moeten kunnen beschermen, en hun eigen asiel- en immigratiebeleid moeten kunnen voeren. Ze moeten opnieuw zélf kunnen bepalen wie onder welke voorwaarden op hun grondgebied komt.

Gerolf Annemans
Voorzitter Vlaams Belang

Lees hier het opiniestuk in Knack.


#GerolfAnnemans  #Schengen  #illegalen  #Frontex
vlaamsbelang . nieuws . 27 februari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Terroristen verdienen de doodstraf

Pol Vandemeulebroecke

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief