Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Het confederale mistgordijn Het confederale mistgordijn

Het confederale mistgordijn

"Onafhankelijkheid hoeft niet." Dat zegt Ben Weyts. Heeft de N-VA de bocht ingezet, of is het alleen maar een bevestiging van de koudwatervrees en de tamme dubbelzinnigheid waaraan de partij lijdt?

N-VA'ers worden aan de overkant van de taalgrens en door de Eric Van Rompuys van deze wereld steevast weggezet als 'separatisten'. Maar zijn ze dat ook? Zelf doen ze alvast hard hun best om dat tegen te spreken. Een nieuwe staatshervorming, een sociaal-economische herstelregering, 'alles splitsen', onafhankelijkheid of confederalisme? Voor elk van die opties is er in dit land wel een partij te vinden, maar bij de N-VA vind je ze allemŠŠl terug. Enerzijds, anderzijds en alles daar tussenin was jarenlang het handelsmerk van de 'tsjeven' (CD&V) maar tegenwoordig moeten zij toch de duimen leggen voor de dubbelzinnigheid van de N-VA.

Confederaal eindstation?

"Het hoeft niet per se onafhankelijkheid te zijn. Het kan best dat het confederalisme de laatste stap is die Vlaanderen nodig heeft." Dat zegt Ben Weyts, nummer twee van de N-VA en kandidaat partijvoorzitter, in een interview met De Tijd (08.03.2014). Sommige waarnemers suggereren dat de N-VA de grote bocht heeft ingezet en nogal wat Vlaamsgezinde kiezers zullen zich stilaan vertwijfeld afvragen of de N-VA een Volksunie-bis-verhaal aan het breien is. Maar eigenlijk grossiert de partij al een hele tijd in dubbelzinnigheid en pijnlijke spreidstanden. Is al dat mist spuiten niet meer dan een spelletje politieke stratego, of zit het in het DNA van de partij?

Mietjes of durvers?

De N-VA doet er alles aan om salonfšhig te zijn. En dus klinkt het nu dat confederalisme - noem het maar een 'BelgiŽ-light' - wel eens het eindstation zou kunnen zijn. Geef ons dan maar het Vlaams Belang, dat is tenminste duidelijk. "Ik heb geen bijzondere splitsingsdrang," verklaarde Ben Weyts eerder al in een interview. "Nu, het Vlaams Belang heeft wťl een splitsingsdrang," reageerde Gerolf Annemans op de jongste nieuwjaarsreceptie . Wij willen geen 'BelgiŽ-light' of BelgiŽ 2.0. Als confederalisme niets meer is dan een eindstation en dus een manier om BelgiŽ te redden, hoeft het niet voor ons. Wij willen baas zijn in eigen land. Wij willen baas zijn over onze eigen centen, onze eigen grenzen, onze eigen toekomst. Door de systemische fout die BelgiŽ heet, kan dat alleen in een onafhankelijk Vlaanderen.


#N-VA  #VlaamsBelang  #onafhankelijkheid
vlaamsbelang . nieuws . 10 maart 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Bij een te omvangrijke en te snelle instroom heeft migratie alleen maar nadelen.

Miel Swillens

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief