Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Wie bedriegt, die vliegt Wie bedriegt, die vliegt

Wie bedriegt, die vliegt

Met de verkiezingen voor de deur en de hete adem van de concurrentie in de nek, wordt in Nederland en Duitsland klare taal gesproken.

Als we de Europese Commissie mogen geloven, bestaat er binnen de EU niet zoiets als een probleem van sociaal toerisme. Recent nog achtte EU-zonnekoning Barroso het in dit verband nodig uit te halen naar degenen die kritische vragen stellen bij de intra-Europese immigratie en sloot hij zich aan bij de commissiewoordvoerders die het eerder al hadden over 'populistische retoriek' over een probleem dat eigenlijk niet bestaat.

Feiten versus dogma's

De dogmatische verklaringen van de Commissie worden echter steeds meer tegengesproken door de feiten. Zo geraakte enkele dagen geleden in Duitsland bekend dat het aantal steuntrekkers uit Bulgarije en Roemenië in nauwelijks één jaar tijd met 51 procent is toegenomen. Ook in Nederland spreken de cijfers duidelijke taal. Uit de meest actuele cijfers uit de migrantenmonitor blijkt dat het aantal Polen dat een werkloosheidsuitkering aanvraagt, in één jaar is toegenomen met liefst 277 procent. Ook in de bijstand tekent zich een forse stijging af. Voor Poolse EU-burgers gaat het om een stijging van 36 procent, voor Bulgaren en Roemenen respectievelijk om 24 en 29 procent.

25 mei

Met de verkiezingen voor de deur en de hete adem van de EU-kritische concurrentie in de nek, wordt in Duitsland en Nederland klare taal gesproken. Enkele weken geleden plaatsten de regerende Beierse christendemocraten (CSU) het thema bovenaan de politieke agenda. De partij wil de immigratie in het Duitse sociale systeem aan banden leggen en immigranten die onterecht aanspraak maken op sociale tegemoetkomingen, het land uitzetten. "Wie bedriegt, die vliegt!", luidt letterlijk het motto. Bij onze noorderburen kondigt de regeringspartij VVD vandaag aan het uitkeringstoerisme harder te willen aanpakken. "Je hand openhouden, doe je maar in je eigen land", zo luidt het daar.

Stok achter de deur

Duidelijke taal, al komt ze natuurlijk wat aan de late kant. Niet zonder reden wordt dan ook de vraag gesteld of de stoere taal die vandaag wordt uitgekraamd, niet is te herleiden tot verkiezingsretoriek. Dat neemt echter niet weg dat de problemen die de CSU en de VVD met veel vertraging aankaarten, reëel zijn. De vraag is alleen of we de klare taal die ze vandaag uitkramen, ook na 25 mei nog zullen horen. Om daar zeker van te zijn, houdt de kiezer maar beter een stok achter de deur. In Vlaanderen is die stok achter de deur het Vlaams Belang.


#VlaamsBelang  #EU  #uitkeringstoerisme
vlaamsbelang . nieuws . 13 maart 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De dag dat er een geschikte meerderheid is, kan het Vlaams Parlement de onafhankelijkheid eenvoudig afkondigen.

Jules Gheude

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief