Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Veerdienst voor illegalen Veerdienst voor illegalen

Veerdienst voor illegalen

Recent goedgekeurde regels degraderen het Europees grensbewakingsagentschap Frontex tot een veerdienst voor illegalen. Andermaal zendt de EU een verkeerd signaal uit.

Recent keurde de commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europees Parlement de regels goed voor de werking van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex. Daarin wordt onder meer duidelijk bepaald dat schepen met illegale immigranten niet mogen worden onderschept en gedwongen teruggestuurd. Samengevat komt het erop neer dat aan de bemanning van dergelijke schepen enkel nog vriendelijk mag worden gevraagd niet illegaal de territoriale wateren van een EU-lidstaat binnen te varen, wat uiteraard bijzonder weinig indruk zal maken.

Verkeerd signaal

Illegale immigranten weten nu reeds dat, eens ze erin geslaagd zijn voet aan wal te zetten op Europese bodem, de kans groot is dat ze ook kunnen blijven. Uit cijfers van de Spaanse politie bleek eerder dat amper 10 procent van de illegale Afrikaanse immigranten wordt gerepatrieerd. Niet minder dan 80 procent verdwijnt in de illegaliteit om door te reizen naar andere EU-lidstaten en er bij een of andere regularisatieronde zijn kans te wagen. Er hoeft geen tekeningetje bij om te illustreren dat hiermee bezuiden de Middellandse Zee de indruk wordt gewekt dat het wel degelijk lonend is om de overtocht te wagen.

Volgens Vlaams Belang-europarlementslid Philip Claeys zal deze indruk door de recente beslissing nog worden versterkt en dreigt het Europese grensbewakingsagentschap definitief te worden gedegradeerd tot een veerdienst voor illegale immigratie. Voor gewetenloze mensensmokkelaars, schept de nieuwe aankondiging bovendien geweldige mogelijkheden en opportuniteiten.

Plicht

Hoe men het ook draait of keert: het menselijk reservoir dat naar Europa wil, is vrijwel onbeperkt. Tussen West-Afrika en het Midden-Oosten wachten geen tienduizenden of zelfs honderdduizenden, maar miljoenen op een gunstige gelegenheid om naar onze contreien af te zakken. Europa kan deze mensenmassa onmogelijk opvangen zonder zijn eigen fundamenten, stabiliteit, welvaart en veiligheid in het gedrang te brengen. Een land en bij uitbreiding een continent heeft niet alleen het recht om zijn grenzen te beschermen; het heeft tegenover zijn eigen burgers ook de plicht dat te doen.


#justitie  #Frontex  #EU  #immigratie
vlaamsbelang . nieuws . 14 maart 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat.

Etienne Vermeersch

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief