Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Quo vadis onderwijshervoming? Quo vadis onderwijshervoming?

Quo vadis onderwijshervoming?

De N-VA werpt zich nu op als de grote verdediger van het traditionele onderwijs door zich te kanten tegen de voorliggende onderwijshervorming. Het kan verkeren, want nog geen jaar geleden triomfeerde de partij met het zogenaamde "masterplan".

"Mooie onderwijshervorming"

"Er ligt een mooie onderwijshervorming op tafel." Dit zijn de woorden van niemand minder dan Geert Bourgeois, N-VA-minister in de uittredende Vlaamse regering. Inderdaad, u leest het goed. Dit citaat staat in koeien van letters op het N-VA-magazine van juni 2013. Het blaadje verscheen net nadat de Vlaamse regering haar desastreuze onderwijsakkoord had bedisseld. Er wordt in het masterplan onder meer gewag gemaakt van een brede eerste graad, waarbij het ASO en de andere richtingen worden opgeheven. Verderop in het genoemde magazine treedt Kris Van Dijck, onderwijsspecialist van N-VA, zijn minister bij door te stellen dat "dit ook echt een grote hervorming is, die we loyaal zullen uitvoeren." Geen wonder dus, dat ze zich bij CD&V bijzonder boos maakten, toen De Wever zondag stelde dat N-VA het ASO nooit zal afschaffen. Bourgeois bestond het gisteren in Ter Zake zelfs de terminologie van het masterplan "afschuwelijk" te noemen en maakte nogmaals duidelijk dat zijn partij "geen brede eerste graad" wenst. Misschien debatteerde Bourgeois in de VRT-studio beter tegen zijn partijgenoot Kris Van Dijck in plaats van tegen Hilde Crevits (CD&V). Van Dijck wist in juni vorig jaar diezelfde brede eerste graad nog uitgebreid te bewieroken.

"Geloof ze niet"

In de ruzie tussen N-VA en CD&V gaan wij niet tussenkomen, maar voor één keer moeten we Kris Peeters volmondig bijtreden. "Geloof ze niet" peroreerde de minister-president, doelende op de N-VA. Onze vraag is echter: "Kan men ze nog geloven?" Of beter: "Wat moeten we nog geloven?" Ooit, toen het er vooral op aankwam hun Vlaamse coalitiepartners te plezieren, was N-VA voor de brede eerste graad en dus de teloorgang van het ASO, nu, wanneer het erop aankomt de kiezer te plezieren, breken ze plots weer een lans voor het behoud van de bestaande studierichtingen. Wat zal het na 25 mei zijn, als er eventueel moet gemarchandeerd worden met ministerpostjes? Geen kat die het weet.

Dat onze onderwijsspecialisten in het Vlaams Parlement steeds consequent de traditionele organisatie van ons kwaliteitsonderwijs hebben verdedigd, bewijst dat er alvast één partij is die zonder omwegen garant wil staan voor het behoud van wat goed is.

Problemen niet aangepakt

Vlaams minister Hilde Crevits was gisteren in Ter Zake dus ook van de partij. Zij had gedurig de mond vol over het aanpakken van de problemen in het onderwijs. Maar is het niet een beetje zielig dat de vertegenwoordigers van twee Vlaamse regeringspartijen op dit moment bekvechten over de onderwijsproblemen in Vlaanderen, terwijl ze net vijf jaar de tijd hebben gehad om er effectief wat aan te doen? In ons Zwartboek kunt u onder meer lezen wat er op dat vlak allemaal fout liep. Vergeet niet dat we nog steeds het land zijn waar ouders moeten kamperen voor de schoolpoort om hun kinderen tijdig te kunnen inschrijven. Welke garantie heeft de kiezer dat aan die situatie verholpen zal worden, wanneer men al deze kazakkendraaierij en besluiteloosheid in ogenschouw neemt?


#onderwijs  #Vlaamseregering  #GeertBourgeois  #HildeCrevits
vlaamsbelang . nieuws . 29 april 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Ik heb definitief mijn geïdealiseerde kijk op het Midden-Oosten en de moslimwereld begraven.

Tessa Vermeiren

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief