Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Migratiekritische onafhankelijkheidspartij Migratiekritische onafhankelijkheidspartij

Migratiekritische onafhankelijkheidspartij

Vandaag helpt Gerolf Annemans in gesprek met Eric Donckier van Het Belang van Limburg een aantal hardnekkige clichés over onze partij de wereld uit.

Dat België voor Vlaanderen geen meerwaarde meer biedt en slechts met veel stunt- en vliegwerk bij elkaar gehouden kan worden, hoeft geen betoog meer. Iedereen ervaart dagelijks dat België een kunstmatige en vervreemdende constructie is. Annemans formuleert het zeer treffend: "We weten geen blijf met ons Vlaming-zijn in België. Daarom streven we als Vlaams Belang naar onafhankelijkheid." Onafhankelijkheid is volgens onze voorzitter voorts de enige opstap naar een "warme samenleving", die enkel kan floreren mits een "thuisgevoel". Het is dat doorleefd gevoel van geborgenheid en samenhorigheid dat het Vlaams Belang in de eerste plaats voor ogen heeft. De opdeling van België is enkel een middel om daartoe te komen, zo blijkt duidelijk uit het vraaggesprek. Vlaams-nationalisme hoeft daarom helemaal geen "besmet" begrip te zijn, zoals Donckier oppert. Het nationalisme waar Annemans over spreekt, is eerder de drang om met de eigen identiteit in het reine te komen en deze vervolgens maximaal te ontplooien. Dat laatste is overigens een fundamenteel recht van elk volk.

70-puntenplan

Uiteraard moet het vermaledijde en reeds lang begraven 70-puntenplan ter sprake gebracht worden. Een ervaren rot als Donckier zou toch beter moeten weten. "De andere partijen hebben het 70-puntenplan aangegrepen om van het Vlaams Belang een anti-vreemdelingenpartij te maken. Dat zijn we niet", stelt Annemans terecht. Wat we dan wel zijn? "Een anti-migratiepartij." Dat is inderdaad het enige correcte etiket en uit recente enquêtes blijkt dat het Vlaams Belang daarmee volledig aansluit bij de grondstroom in Vlaanderen. We vangen momenteel immers "in verhouding tweemaal zoveel migranten op als Nederland en driemaal zoveel als Europa gemiddeld", aldus onze voorzitter. Dat Annemans migranten die zich willen aanpassen, alsnog in Vlaanderen wil verwelkomen, toont afdoende aan dat journalisten hun mantra over het 70-puntenplan eindelijk eens mogen opbergen.

N-VA niet de vijand

Het is goed geprobeerd om ons in het hoekje van de onbehouwen N-VA-bashers te duwen. Annemans stelt duidelijk dat wij niet in dat clubje van vakbonden, traditionele partijen en Rode Duivels thuishoren. Wel in tegendeel: "N-VA is niet onze vijand numero uno. Met onze kritiek richten we ons vooral tot de kiezers die ons verlieten voor de N-VA en wijzen hen er op dat – in tegenstelling tot wij – de N-VA wél meewerkt aan zaken zoals regularisatie en een moskeeënbeleid." Inderdaad, men kan moeilijk verwachten van een rechtlijnige oppositiepartij dat ze de N-VA onvoorwaardelijk zou steunen, omdat die partij zich ook Vlaamsgezind wil profileren en de oorlog heeft verklaard aan het zogeheten 'PS-model'. Voor Annemans blijft het Vlaams Belang de oppositie- en zweeppartij bij uitstek, die voor niemand zal applaudisseren zolang ze haar programma niet uitgevoerd ziet. Daarom blijft een partij als de onze in Vlaanderen broodnodig. De 'stok achter de deur' weet u wel.


#VlaamsBelang  #GerolfAnnemans
vlaamsbelang . nieuws . 06 mei 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Islamterreur - Ondergaan of terugslaan
Boekvoorstelling Vaclac Klaus
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Er is nu een gigantische opportuniteit om de banden met Groot-Brittannië aan te halen.

Pascal Paepen

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief