Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Vlaams Belang anders dan de anderen Vlaams Belang anders dan de anderen

Vlaams Belang anders dan de anderen

Dat het Vlaams Belang een unieke positie inneemt in het Vlaamse politieke landschap, blijkt nu ook uit een wetenschappelijk begeleide rondvraag.

Onlangs werd een studie van de Universiteit Antwerpen naar de ideologische standpunten van om en bij de 1400 kandidaten van zeven Vlaamse partijen afgerond. De politici kregen vijf vragen voorgelegd over de thema's economie, ethiek, internationalisering, leefmilieu, migratie en Vlaams-nationalisme. De resultaten zijn zo opmerkelijk dat De Morgen gisteren uitpakte met de titel "Er zijn te weinig partijen op rechts." Want wat blijkt uit de rondvraag? De enige echt rechtse partij in Vlaanderen is het Vlaams Belang. En partij op rechts is misschien voldoende? Voor de kiezer schept dit onderzoeksresultaat alleszins duidelijkheid.

Groot onderscheid

Op de grafieken is duidelijk te zien dat Vlaams Belang zich voor vijf van de zes thema's met afstand onderscheidt van de andere partijen. Enkel inzake economie worden we rechts voorbijgestoken door Open Vld en N-VA. Daar houden onze mensen, terecht, de kerk in het midden. Die positie strookt perfect met ons profiel van sociale volkspartij. Wij zullen bijvoorbeeld nooit een werkloze 50-plusser, die overigens jarenlang heeft afgedragen, zonder meer naar het OCMW sturen. Laat dat nu net n van de economische natte dromen van zowel N-VA als Open VLD zijn. Het thema "internationalisering" behelst de Europese Unie. De grafiek bevestigt andermaal onze stevige EU-kritische houding, terwijl de anderen als slaafse EU-volgers naar voren treden. Bij het Vlaams-nationale luik krijgen we het gezelschap van de N-VA. Gelet op hun confederale plan, is dat niet verwonderlijk. Het is alleen de vraag hoe zwaar dat plan nog in hun doen en laten doorweegt. Overigens is confederalisme, wanneer men het beschouwt in het licht van de geschiedenis van de Vlaamse Beweging, een grote stap terug. De Vlaamse onafhankelijkheid is evenwel al decennialang de hoofdeis van de Beweging en is bovendien de enige garantie op een oplossing van de onoverbrugbare Vlaams-Waalse tegenstelling.

Na de publicatie van deze studie is in ieder geval n ding overduidelijk. Wie op 25 mei rechts wil stemmen, stemt best voor het Vlaams Belang. Met de anderen krijgt u hoe dan ook opnieuw vijf jaar links beleid en dus meer van hetzelfde.


#VlaamsBelang
vlaamsbelang . nieuws . 07 mei 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Elke bevolking heeft het recht dat haar grenzen gecontroleerd worden.

Mark Elchardus

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief