Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Eurokritische stem op Radio 1 Eurokritische stem op Radio 1

Eurokritische stem op Radio 1

Onze voorzitter en lijststrekker voor Europa Gerolf Annemans, was vanochtend te gast op het grote Europadebat op Radio 1. Hij vertegenwoordigde de eurokritische strekking in Vlaanderen met verve.

We bundelden enkele markante citaten van Gerolf:

Over samenwerking en bevoegdheden…

"Europa mag hoogstens een samenwerking zijn voor de zaken waar we allemaal voordelen bij hebben, zoals interne handel. Na het Verdrag van Maastricht is het fout gegaan. Nu zitten we met een Europa dat almaar meer bevoegdheden komt opslokken zonder dat we daarover inspraak hebben gehad. Op 25 mei kan de kiezer beslissen of Europa daarin mag verdergaan of een toontje lager moet zingen. Een sociaal systeem zoals we hier uitgebouwd hebben, werkt niet in een forum van 28 landen."

Over de euro…

"Het gaat veel te ver. Men heeft de fout begaan om een eenheidsmunt in te voeren voor landen die veel te veel van elkaar verschillen. Om die euro recht te houden, moet er nu een eengemaakte economische zone komen en een Europese commissaris voor Begroting die ons komt vertellen wat we moeten rechtzetten."

Over Oost-Europese werknemers…

"De toetreding van Roemenië en Bulgarije hebben bij ons geleid tot banenverlies in de bouw- en transportsector. Het Vlaams Belang is geen voorstander van minimumlonen. Dan ga je alleen maar verder op het foute pad. Je lost deze kwestie ook niet op met minimumlonen. Deze situatie is het gebrek aan sociale zekerheid in die landen."

Over de immigratie…

"Wij zouden graag hebben dat Vlaanderen, net zoals Zwitserland, zelf immigratiequota op buitenlandse werknemers kan bepalen. De immigratie is volledig uit de hand gelopen, er staan niet langer lange rijen aan de grenskantoren maar aan de OCMW-kantoren."

Voor het volledige debat klikt u hier.


#GerolfAnnemans  #EuropeseUnie  #euro
vlaamsbelang . nieuws . 09 mei 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Bij een te omvangrijke en te snelle instroom heeft migratie alleen maar nadelen.

Miel Swillens

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief