Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Cultuurrelativist tot in de kist Cultuurrelativist tot in de kist

Cultuurrelativist tot in de kist

Bij gebrek aan argumenten begon Kristof Calvo maar aan een potje schelden. De groene knaap verdedigde dapper zijn naïeve geloof in het cultuurrelativisme. Of zullen we het omgekeerd racisme noemen?

Terzake '14 leverde deze week een pittig debat op tussen Gerolf Annemans en Barbara Pas aan de ene kant, en Kristof Calvo (Groen) aan de andere kant. Calvo woog duidelijk een maatje te licht voor de Vlaams Belang-kopstukken en moest dan maar zijn toevlucht nemen tot een zielige scheldpartij. Calvo beweerde dat het Vlaams Belang 'een racistische partij' zou zijn, die daar ook voor werd veroordeeld. Dat klopt natuurlijk niet. Het Vlaams Belang werd nog nooit veroordeeld. Barbara Pas wees er ook fijntjes op dat de veroordeling van het Vlaams Blok er pas kwam na ettelijke wetswijzigingen die een veroordeling moesten mogelijk maken en na een politiek proces. Dat de partij kort daarna in de verkiezingen door het Vlaamse volk werd vrijgesproken, was Calvo blijkbaar ook ontgaan. Of zat hij toen nog in de pampers? Eerste poging mislukt, maar een haast schuimbekkende Calvo gaf niet op en probeerde het nog een keer. Hij was naar eigen zeggen 'gechoqueerd' toen Sam van Rooy (Vlaams Belang-kandidaat voor Europa) hem in een debat voor de voeten wierp dat de islam 'minderwaardig' is ten opzichte van onze cultuur. Tja, en dat is natuurlijk vloeken in de multiculturele kerk…

Allochtone zieltjes winnen

Bij Groen doen ze er alles aan om allochtone zieltjes of kiezers te winnen. Dat heeft niet alleen te maken met electorale berekening, maar ook met ideologische verblinding. 'Diversiteit' is een heilige koe, en die moet aanbeden worden. Dat bleek nog maar eens duidelijk uit het betoog van Calvo. Voor Groen zijn alle culturen gelijk. Maar, zoals een Nederlandse journalist ooit gevat opmerkte, als alle culturen gelijk zijn, dan is kannibalisme toch gewoon een kwestie van smaak…

Van kannibalisme tot eremoord en genitale verminking

Calvo lijdt aan oikofobie. Angst voor het eigene. Zelfhaat en blinde adoratie voor alles wat vreemd of 'exotisch' is. Laten we hem even van antwoord dienen met enkele voorbeelden. Uit het leven en de actualiteit gegrepen. Miriam Yahya Ibrahim trouwde in Soedan met een christelijke man. Maar het is voor een moslima verboden te trouwen met een niet-moslim en dus wordt de vrouw nu vervolgd voor 'overspel'. De vrouw kreeg van de rechter tot vandaag de tijd om terug te keren naar de islam, zo niet zou ze ter dood worden veroordeeld en opgehangen. Niet meteen, want ze is zwanger en krijgt dan twee jaar uitstel om haar baby ter wereld te brengen en - even maar - op te voeden. Maar misschien vindt Kristof Calvo de doodstraf voor 'afvalligheid' niet zo erg.

In Saoedi-Arabië en streng-islamitische landen worden verkrachte vrouwen vervolgd en veroordeeld tot stokslagen of de dood wegens 'overspel'. Maar misschien vindt Kristof Calvo dat niet zo erg. De Nigeriaanse moslimmilitie Boko Haram ontvoert op grote schaal (christelijke) schoolmeisjes en verkoopt die als goedkope (seks)slaven aan de vele gegadigden. Maar neen, 'achterlijk' of 'minderwaardig' mogen we de islam niet noemen. Dat vrouwen in sharialanden gestenigd worden na al dan niet vermeend 'overspel' moeten we volgens Calvo wellicht ook relativeren. Misschien ligt Calvo - die zichzelf trots 'links' en 'progressief' noemde - niet wakker van de stuitende discriminatie van moslimvrouwen, ook bij ons. Van gedwongen of polygame huwelijken en gedwongen hoofddoekdracht. Van de islamitische zedenpolitie die in Brusselse en andere multiculturele wijken streng waakt over de 'dresscode' van meisjes en vrouwen, allochtoon en autochtoon. Op straf van uitschelden, bespuwen, bepotelen of regelrecht aanranden.

Staat een cultuur waar vrouwen massaal worden gediscrimineerd en genitaal verminkt op gelijke hoogte met onze cultuur waar vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen en zélf mogen beslissen over hun seksualiteit, hun werk, hun toekomst? Is een cultuur waar afvalligheid of spotten met de profeet tot de dood kan leiden en waar de koran of de imam uw levenswandel van wieg tot graf bepaalt, evenwaardig aan een cultuur waar de scheiding van kerk en staat en vrije meningsuiting de fundamenten vormen van onze democratie? In een democratie maakt het volk de wet, via het parlement en democratische verkiezingen. Maar in de islamitische wereld staan de wetten van het geloof een trapje hoger. Maar misschien vindt Kristof Calvo dat best ok, 'links' en 'progressief'. Het zijn maar wat eenvoudige vragen, meneer Calvo. Kan u daar even op antwoorden?


#islam  #Groen  #SamvanRooy
vlaamsbelang . nieuws . 19 mei 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het politieke discours in België is gegijzeld door een zelfingenomen progressieve elite.

Teun Voeten

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief