Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
EU-kritische samenwerking krijgt vorm EU-kritische samenwerking krijgt vorm

EU-kritische samenwerking krijgt vorm

De EU-kritische fractie in het Europees Parlement krijgt stilaan vorm. Op een persvoorstelling verklaarden reeds vijf partijen zich aan te sluiten.

Het Vlaams Belang met Gerolf Annemans, het Franse Franse Front National, het Oostenrijkse FP, het Italiaanse Lega Nord en de Nederlandse PVV bevestigden vandaag dat ze de krachten zullen verenigen in een politieke fractie. Hierdoor krijgen ze veel meer armslag in de door de traditionele partijen gedomineerde EU.

In haar betoog noemde Marine Le Pen de nieuwe fractie de groep van de soevereiniteitspartijen. "Wij vinden dat enkel het volk mag beslissen over zijn eigen centen en grenzen en wij pleiten dus voor maximale nationale zeggenschap."

Treffend is dat de traditionele EU-families het de afgelopen jaren erg moeilijk hebben gemaakt om nieuwe fracties te vormen. Zo dienen er minstens 7 verschillende landen deel van uit te maken en is er een minimumvereiste van 25 zetels. Met 38 zetels op vijf partijen werd die laatste voorwaarde met gemak gehaald. Intussen is het nog even afwachten welke EU-kritische partijen zich nog zullen vervoegen. Hiervoor is nog tijd tot eind juni.

Tijdens de vragenronde liet PVV-voorman Geert Wilders zich wat dit betreft geen zorgen te maken en gaf aan dat er nog volop wordt gesproken met Europees gelijkgestemde partijen.

Duidelijk signaal

Het signaal dat de Europese kiezer afgelopen zondag liet horen was duidelijk: Europeanen willen terug het heft in eigen handen nemen en zich niet langer laten dicteren door een op hol geslagen EU-moloch. Een signaal dat het Vlaams Belang, samen met onze vrienden van de PVV, FP, Lega Nord en het Front National, de komende vijf jaar met veel strijdvaardigheid zullen uitdragen.

Klik hier om de persconferentie te herbekijken.


#GerolfAnnemans  #EuropeseUnie  #GeertWilders
vlaamsbelang . nieuws . 28 mei 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
In Brussel en Walloni is het werk neerleggen verworden tot een Pavlov-reflex op elk ongenoegen.

Jan Segers

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief