Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Nieuwe stormloop Nieuwe stormloop

Nieuwe stormloop

De illegale immigratie naar Europa duurt onverminderd voort. Maatregelen blijven uit. Zelfs een debat is ongewenst.

Er gaat nauwelijks nog een week voorbij zonder dat de Europese buitengrenzen in de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla in de meest letterlijke betekenis van het woord worden bestormd. Midden deze week waagden opnieuw zo'n duizend Afrikanen hun kans om voet op Europese bodem te zetten; zowat de helft slaagde in zijn opzet.

Geen alleenstaand feit

Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet om een alleenstaand feit. Ondertussen blijven immers volgepakte schepen koers zetten richting Italië. Sinds januari werden al 42.000 illegale immigranten onderschept; drie keer zoveel als in dezelfde tijdsspanne van vorig jaar, toen op 12.400 werd afgeklokt. Het Europese grensbewakingsagentschap Frontex waarschuwde er opnieuw voor dat de illegale immigratie tegen de zomer nog verder zal pieken.

Doofpot

Alhoewel de kwestie van de illegale immigratie naar Europa almaar urgenter wordt, werd het thema opvallend uit de verkiezingscampagnes en –debatten geweerd. Een EU-top over asiel en immigratie werd doelbewust opgeschoven tot na de verkiezingen. Het was niemand minder dan Europees 'president' Herman Van Rompuy die eind vorig jaar in Knack (18.12.2013) verklaarde: "We houden die top bewust nŕ de verkiezingen, om het thema niet in de campagne te brengen. Dat cadeau krijgen de populisten niet."

Failliet

Ondertussen zwelt de illegale immigratiestroom naar Europa verder aan en het is nog maar de vraag of de Europese top die voorzien is voor volgende maand, zal leiden tot concrete maatregelen. Wat vandaag wél al met zekerheid kan worden gezegd, is dat het EU-beleid inzake asiel en immigratie compleet is mislukt.


#Europa  #EU  #immigratie
vlaamsbelang . nieuws . 30 mei 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Moslimterroristen zijn geen losgeslagen individuen.

Mia Doornaert

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief