Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Jihad in Brussel Jihad in Brussel

Jihad in Brussel

Waar het Vlaams Belang al heel de tijd voor waarschuwt en wat terreurexperts ook vreesden, is gebeurd. De Syrische jihad verplaatst zich naar onze steden.

Het heeft enkele dagen geduurd voor de overheid n de media de dodelijke schietpartij in het Joodse museum te Brussel durfden te classificeren als een 'vermoedelijke aanslag'. De zichtbaar goed getrainde dader kogelde vier mensen neer met een pistool en een kalasjnikov en nam de benen. Die zien we nooit meer terug, denk je dan. Tot de Amerikaanse FBI en de Isralische veiligheidsdienst Mossad zich met de zaak gingen bemoeien. Toch ziet het er naar uit dat de koelbloedige moordenaar in Zuid-Frankrijk eerder bij toeval bij de kraag werd gevat. Bij een drugscontrole op de bus van Brussel naar Marseille liep hij tegen de lamp toen agenten in zijn reiszak wapens en een kleine camera vonden.

Van crimineel tot moslimfundamentalist

Het profiel van Mehdi Nemmouche, een 29-jarige allochtoon uit het Noord-Franse Roubaix, wekt weinig verbazing. Nemmouche belandde van de kleine criminaliteit (diefstal en inbraken) in het zware banditisme (gewapende overvallen) en tot slot in de gevangenis. In die kweekvijver van extremistische moslims zou Nemmouche al snel radicaliseren. Na zijn vrijlating trok hij naar Syri, waar hij vocht aan de zijde van de meest extreme moslimmilitie ISIS. Die groep telt heel wat Europese (ook Belgische) moslims in haar rangen en gaat zich te buiten aan zware oorlogsmisdaden. Ze verkrachten vrouwen, ontvoeren en onthoofden tegenstanders en filmen hun gruwelijke 'heldendaden'. Voor hen is de jihad n groot feest, een orgie van niets ontziend geweld. Het Vlaams Belang en binnen- en buitenlandse veiligheidsdiensten waarschuwen al langer voor de veiligheidsrisico's als deze Syri-strijders terugkeren. 'Ze worden in de gaten gehouden', klinkt het dan. Maar dan toch niet goed, zo blijkt nu.

Startschot?

De kans is niet onbestaande, zeg maar groot, dat de aanslag van Nemmouche een voorbeeld kan zijn voor andere (teruggekeerde) jihadstrijders. De aanslag in Brussel heeft aangetoond hoe gemakkelijk het gaat. Dat is wellicht nog het zorgwekkendste aspect van deze zaak. De geschokte en verontwaardigde reacties uit politieke hoek moeten - alweer - verdoezelen dat de Belgische overheid de kop veel te lang in het zand heeft gestoken. Met die teruggekeerde Syri-veteranen uit te nodigen op de koffie (of thee), los je dat probleem niet op. Sommigen hebben nog altijd niet door dat de jihadisten de oorlog hebben verklaard aan het vrije Westen. Misschien kan je hen dan ook beter gewoon opsluiten, vr ze hier een echt bloedbad aanrichten.


#jihad  #terrorisme
vlaamsbelang . nieuws . 02 juni 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Wie niet blindelings de politieke correctheid volgt, is hier per definitie polariserend en een fascist.

Mia Doornaert

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief