Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
De kleinkinderen van Suleyman De kleinkinderen van Suleyman

De kleinkinderen van Suleyman

Tijdens zijn verkiezingstournee doorheen Europa bezocht Erdogan recent de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Een bezoek dat niet onopgemerkt is gebleven.

Op 10 augustus zijn er in Turkije presidentsverkiezingen en dat zullen we geweten hebben. Het feit dat ook Turken die in het buitenland wonen hun stem mogen uitbrengen, maakt namelijk dat de Turkse verkiezingsstrijd zich nu ook op Europese bodem afspeelt. Nadat hij eerder dit jaar in Berlijn de aftrap gaf voor zijn verkiezingscampagne deed de Turkse premier Erdogan vorige week Wenen aan. Zijn 'privébezoek' aan de hoofdstad van de Donaurepubliek draaide uit op een politieke manifestatie die tot op vandaag nazindert. Daar is meer dan één reden voor.

Beleg van Wenen

De toon van Erdogans toespraak voor 13.500 aanhangers liet van in den beginne aan duidelijkheid niets te wensen over. "Wij zijn allemaal kleinkinderen van Suleyman", hield Erdogan zijn gehoor voor. Voor een goed begrip: Suleyman was de Ottomaanse sultan die het eerste beleg van Wenen (1529) leidde, dat diep in het Oostenrijkse collectieve geheugen is gegrift. Nu is de Turkse regeringsleider weliswaar nooit te betrappen geweest op een overdaad aan goede smaak, maar met deze provocatie ging hij toch wel gierend uit de bocht. En daar bleef het niet bij. In het vervolg van zijn betoog achtte de zelfbenoemde patroonheilige aller Turken het ook nodig te waarschuwen voor 'racisme en islamofobie' en zegde hij in één adem de Turkse kolonie in Oostenrijk 'alle steun en bescherming' toe – alsof die ook maar ergens nodig voor zou zijn.

Blijf Turk!

Net zoals hij bij zijn optredens in Duitsland deed, trok Erdogan vervolgens van leer tegen de assimilatie van 'zijn' onderdanen. Volstrekt overbodig en lachwekkend natuurlijk, want wie al eens een Oostenrijkse (of Duitse) grootstad bezocht, weet dat assimilatie bij Turkse immigranten een zeldzaam, zo niet onbestaand, fenomeen is. Aansluitend verklaarde de Turkse regeringsleider zich weliswaar voorstander van integratie, maar maakte meteen ook duidelijk wat hij daaronder verstaat: het recht van de Turken om zich niet aan te passen aan het land waar ze zich hebben gevestigd. Als het van Erdogan afhangt, moeten de Turken in Europa vooral Turk blijven.

'Des guten zuviel'

Het was natuurlijk niet de eerste keer dat een 'privébezoek' van de Turkse regeringsleider aan een Europees land voor beroering zorgde, maar deze keer was het toch wel echt van het goede te veel. Met zijn bezoek aan Wenen misbruikte Erdogan immers niet alleen de Oostenrijkse hoofdstad als decor voor de Turkse verkiezingsstrijd. Hij eigende zich ook het recht toe om zich te mengen in de binnenlandse politiek van een Europees land en schrok er zelfs niet voor terug zijn gastheren openlijk te schofferen. Blijft eigenlijk alleen nog de vraag waarop de Oostenrijkse regering eigenlijk wacht om Erdogan duidelijk te maken die hij niets in Oostenrijk verloren heeft. Net zomin als zijn land wat verloren heeft in Europa.


#Oostenrijk  #Erdogan  #Turkije
vlaamsbelang . nieuws . 28 juni 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Grote groepen nieuwkomers integreren is zeer moeilijk

Etienne Vermeersch

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief