Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Het decibeloffensief van Landen Het decibeloffensief van Landen

Het decibeloffensief van Landen

De schaamte voorbij. Ranzig. Misselijkmakend De termen die de Landense burgemeester afgelopen week in de media naar het hoofd kreeg geslingerd omwille van de maatregelen die hij trof tegen de aanwezigheid van Gitane-zigeuners op een privédomein, tonen nog maar eens aan hoe ver journalistiek Vlaanderen verwijderd ligt van de realiteit.

Even de feiten. Zondagavond arriveerden een 30-tal woonwagens onaangekondigd op een grasveld in de Vlaams-Brabantse gemeente Landen. Hoewel de eigenaar van de grond zich verzette tegen hun aanwezigheid, wilden de woonwagenbewoners van geen wijken weten. Na bemiddeling met de politie haalden ze alsnog hun slag thuis en mochten ze tot dinsdagavond blijven. De voorwaarde was echter dat ze de eigendom proper zouden achterlaten. Iets wat de Gitanes vol overtuiging aan hun laars lapten. Zo toonde de eigenaar in diverse media hoe de ongenode gasten op verschillende plaatsen hun behoeften hadden gedaan.

Voor de Landsense burgemeester Gino Debroux was de maat vol. Met een heus decibeloffensief probeerde hij op een vreedzame manier de zigeuners de deur te wijzen. Of ook de Vlaamse evergreen van Urbanus 'ge moogt naar huis gaan' gespeeld werd, is niet geweten.

Guantanomo

Voor journalistiek Vlaanderen was de ludieke maatregel reden genoeg om de burgervader publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. De Morgen-journalist Yves Desmet vergeleek de muziekstrategie van Debroux zelfs met de folterpraktijken in Guantanamo. Of hoe de man nog maar eens aantoont hoe hij elke zin voor proportie verloren is.

Maar ook uit politieke hoek kwamen er bitse reacties. Vanuit linkse hoek was dat voorspelbaar, maar opvallend was het protest van de zelfbenoemde migratiescepticus, Theo Francken van N-VA en Inburgeringsminister Geert Bourgeois. Zij hadden over schandalige 'verdrijvingspraktijken waar N-VA zich openlijk van distantieert." We vragen ons openlijk of de heren even gastvrij zouden zijn moesten een paar dozijn ongenodigden zich in hun tuintje komen vestigen.


#Roma  #zigeuners
vlaamsbelang . nieuws . 18 juli 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Hoe meer moslims, hoe meer verkrachtingen

Etienne Vermeersch

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief