Vlaams Belang - echt.onafhankelijk

"Centrum-rechtse Vlaamse regering is noch Vlaams, noch rechts"

Met een scherpe tussenkomst ter gelegenheid van het debat over de regeringsverklaring maakte Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens vandaag in het Vlaams Parlement duidelijk dat de Vlaams-nationale oppositie onmogelijk zijn vertrouwen kan geven aan de nieuwe Vlaamse regering van CD&V, N-VA en Open VLD. Over één zaak liet hij weten wél tevreden te zijn: "In elk geval is het een regering zonder socialisten." "Daarmee is het meeste positieve dan wel gezegd.", vulde hij zichzelf echter onmiddellijk aan.

Chris Janssens had het ook over de paradox van deze meerderheid: "Nog nooit was een Vlaams-nationale partij zo groot in het parlement, nog nooit was er een Vlaams-nationale minister-president en toch is elke communautaire ambitie afwezig. Loyale uitvoering van de voor Vlaanderen nadelige zesde staatshervorming blijkt nu bij de N-VA in de plaats te komen van Vlaamse staatsvorming." Het is inderdaad een feit dat het nieuwe regeerakkoord geen communautaire passage bevat. Terwijl het regeerakkoord van de vorige Vlaamse regering nog een reeks communautaire eisen bevatte, is er in het huidige akkoord geen enkele Vlaamse eis opgenomen. "Is dat nu de kracht van verandering en voortuitgang?", vroeg Janssens aan de aanwezige parlementsleden van N-VA.

Gecamoufleerde belastingverhoging

De Vlaams Belang-fractievoorzitter had ook geen genade voor wat wél in het bestuursakkoord staat. Er worden inderdaad geen belastingen verhoogd. "Maar uiteindelijk komen het duurdere water, de verlaging van de kinderbijslag, de verhoging van de inschrijvingsgelden aan de universiteit en vooral de vermindering van de belastingvermindering die de Woonbonus is, neer op een vorm van gecamoufleerde belastingverhoging.", betoogde Janssens. Een andere in het regeerakkoord opgenomen maatregel die niet op goedkeuring van het Vlaams Belang moet rekenen, is de invoering van het rekeningrijden. Chris Janssens: "De werkende Vlaming zal hier de dupe van zijn."

"Ook betreffende andere beleidsdomeinen kan het Vlaams Belang allerminst tevreden zijn.", zo liet Jansens weten, "Zo voerde de N-VA campagne voor een verhoging van het budget voor Welzijn met 1,3 miljard in 2019 om de wachtlijsten in de gehandicaptensector weg te werken. Uiteindelijk wordt er maar 500 miljoen voorzien." Voor het Vlaamse inburgeringsbeleid had Janssens eveneens geen goed woord over: "De Vlaamse regering beweert de inspanningsverbintenis te vervangen door een resultaatsverbintenis, zoals voorzien in het decreet van 2013. Welnu, van een echte resultaatsverbintenis is geen sprake. Immigranten zullen nog steeds geen verplichte proef moeten afleggen en er wordt geen koppeling voorzien met de federale verblijfswetgeving. Van een krachtig inburgeringsbeleid zal ook met deze regering geen sprake zijn."

Chris Janssens besloot zijn tussenkomst: "Het uitgangspunt van dit regeerakkoord is niet de kracht van verandering, wel die van de continuïteit van de macht. Onze ambities voor Vlaanderen reiken heel wat verder. Daarom kan, mag, wil en zal mijn fractie u het vertrouwen vandaag niet geven." Zoals verwacht, gaf het parlement meerderheid tegen oppositie zijn vertrouwen aan de nieuwe regering. Het Vlaams Belang maakt zich al klaar voor stevig oppositiewerk tegen deze allesbehalve Vlaamse en rechtse "centrum-rechtse" regering.


#ChrisJanssens  #Vlaamseregering
vlaamsbelang . nieuws . 26 juli 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Opengrenzenbeleid leidt tot chaos en burgeroorlog in onze steden

Paul Scheffer

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief