Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Koninklijke miljardairs Koninklijke miljardairs

Koninklijke miljardairs

De familie van Saksen-Coburg mag zichzelf tot het zeer beperkt clubje van euromiljardairs rekenen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van financieel expert Thiery Debels.

Wie eind vorig jaar de financiële noodkreet van koning Albert II aanhoorde, kan het amper geloven; het vermogen van het Belgisch vorstenhuis bedraagt niet minder dan één miljard euro. Daarmee staat Laken in de top vijf van 's werelds rijkste royals.

Meer dan Obama

In zijn boek 'Het Vorstelijk Vermogen' maakt voormalig KUL-docent en financieel expert Thiery Debels brandhout van de geldproblemen van Laken. Uit zijn financieel onderzoek blijkt dat Albert en Paola een vermogen beheren van om en bij de 400 miljoen euro of zo'n 16 miljard oude Belgische frank. En de - voor Albert veel te lage - jaarlijkse (geïndexeerde) dotatie van 931.000 euro spekt dat potje gestaag bij. Interessant weetje: met 290.132 euro verdient Amerikaans president Obama 70 procent minder.

Maar ook Filip en Mathilde zullen de broeksriem niet moeten aanhalen. Zo ontvangt zijne majesteit jaarlijks 11.55 miljoen euro "om de werking van de monarchie te financieren." Uit Debels boek blijkt bovendien dat de zogenaamd onbezoldigde handelsmissies van de voormalige prins complete larie zijn. Filip zou de belastingbetaler flink hebben doen opdraaien voor zijn 'Belgische onbaatzuchtigheid.' "Parlementaire vragen daarover werden steevast afgeketst, onder druk van het paleis," aldus Debels.

Geldkraan toedraaien

Wie de zelfverklaarde geldnood van prins Laurent ernstig nam moet Debels ook ontgoochelen. Naast zijn 'schamele' jaardotatie van 300.000 euro zit de Lakense hofnar op een vermogenspotje van 37 miljoen euro. Volgens Debels liet zijn oom Boudewijn hem immers een riante erfenis na. Indien ook het vermogen van prinses Astrid - die kan teren op om en bij de 100 miljoen euro - in rekening wordt gebracht, komt Debels uit op een totaal familievermogen van één miljard euro.

In plaats van de belastingbetaler via indexsprongen en BTW-verhogingen nóg verder uit te melken, lijkt het misschien aangewezen dat de federale onderhandelaars de miljoenentransfers naar dit koninklijk circus definitief stopzetten. Dat hiermee meteen het enige bindmiddel van deze kunstmatige staat verdwijnt, is mooi meegenomen.
vlaamsbelang . nieuws . 29 augustus 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het is niet aan de EU om te bepalen met wie een volk in een soevereine staat wenst samen te leven.

Victor Orbán

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief