Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
De IS-lam als bron van geweld De IS-lam als bron van geweld

De IS-lam als bron van geweld

De gruwelijke beelden van IS waarbij 250 andersgelovigen werden afgeslacht, choqueren de wereld. Dat BelgiŽ intussen verhoudingsgewijs het meest jihadstrijders levert, doet dat nog meer.

In tegenstelling tot u en ik blijken de massa-executies en schokkende beelden van IS geen walgend effect te hebben op moslimjongeren in dit land. Integendeel: de jongste weken zien de veiligheidsdiensten een opvallende stijging van het aantal jongeren dat uit BelgiŽ vertrekt om te gaan vechten aan de zijde van IS. Meer zelfs, uit cijfers van het International Centre for the Study of Radicalization aan het King's College van Londen blijkt dat BelgiŽ bovenaan het lijstje staat van IS-vrijwilligers. "Belgium is actually way off the charts", stelde de Britse academicus, gespecialiseerd in islamradicalisme, Shiraz Maher in The Economist (29.08.2014). Of: het percentage van BelgiŽ is veel hoger dan eender welk land (zie tabel).

Verzen van het zwaard

Ondanks de gruwel die ons dagelijks bereikt, blijven multiculturalisten steevast het licht van de zon ontkennen. Niet de islam maar het oorlogszuchtige Westen is volgens hen verantwoordelijk voor de aan de gang zijnde slachtpartijen. Wat vandaag gebeurt, is immers niets meer dan de logica van actie-reactie, klinkt het in koor.

In een sterk opiniestuk in De Standaard (22.08.2014) maakte Patrick Loobuyck, hoofddocent religie aan de Universiteit Antwerpen, brandhout van die redenering. Er bestaat volgens hem wel degelijk een verband tussen de islam en geweld. Zo verwijst Loobuyck onder meer naar de zogenaamde 'verzen van het zwaard' in de Koran waarin wordt opgeroepen om te strijden tegen hen die niet in Allah geloven of niet volgens diens regels leven.

Totalitaire ideologie

In zijn betoog hekelt de academicus het "politiek-correct negationisme" en wijst hij op de verantwoordelijkheid van diegenen die steevast hun kop in het zand steken door de rol van de islam te minimaliseren, zoals Bart De Wever en zelfs president Obama recentelijk deden. Volgens Loobuyck moet men de islam immers maar een beetje kennen om te weten dat ze makkelijk in een totalitaire ideologie kan omgezet worden. "Dat in de huidige context verzwijgen is laf en inefficiŽnt. (..) Jongeren komen er vanzelf wel achter dat dit desinformatie is, en trekken dan al gauw de conclusie dat in het Westen een foute islam wordt beleden en ze voor de echte islam bij IS moeten zijn," aldus de wetenschapper.
Dat de doorgeslagen politieke correctheid mede de oorzaak is van het toegenomen islamfundamentalisme en het piekend aandeel van 'Belgische' jihadstrijders is een verantwoordelijkheid die de multiculturele lobby met het schaamrood op de wangen op haar conto mag schrijven.


#ISIS  #jihad  #politiek-correct
vlaamsbelang . nieuws . 30 augustus 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De Wever liet weten dat hij in 2019 nog eens vijf jaar centrumrechts zou besturen als het confederalisme dan nog steeds niet zou kunnen.

Carl Devos

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief