Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Socialistische graaicultuur Socialistische graaicultuur

Socialistische graaicultuur

Nadat uit een vraag van Tom Van Grieken was gebleken dat twee Vlaamse oud-ministers gebruik maken van de regeling waarbij hen gedurende vijf jaar twee medewerkers ter beschikking worden gesteld, blijkt nu dat dit ook op federaal niveau het geval is. Kostprijs: 6 miljoen euro.

Vandaag stelde Vlaams Belang kamerlid Barbara Pas hierover een vraag aan eerste minister Charles Michel. Deze bevestigde dat alle twaalf oud federaal ministers reeds ge´nformeerd hebben wat de mogelijkheden ter zake zijn. Drie oud-ministers hebben inmiddels effectief reeds van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Het gaat om Elio Di Rupo, Johan Vande Lanotte en John Crombez. De uitgaven voor het personeel dat zij al hebben aangeworven op kosten van het kabinet van hun opvolgers, loopt momenteel al op tot circa 125.000 euro per jaar.

Er wordt door de eerste minister ingeschat dat, wanneer alle oud-ministers hiervan gebruik zouden maken, dit ongeveer 1,2 miljoen euro per jaar zou kosten. Voor een hele legislatuur zou dit neerkomen op een bedrag van niet minder dan 6 miljoen euro.

Kaviaarsocialisme

Barbara Pas is hierover ten zeerste verontwaardigd: "In deze tijden van besparingen is het absoluut onaanvaardbaar dat er nog medewerkers ter beschikking worden gesteld van oud-ministers die geen enkele bestuursverantwoordelijkheid meer dragen. Het is overigens bijzonder tekenend en bijzonder pijnlijk voor de sp.a en de PS dat uitgerekend alle vijf de ministers die hierop een beroep hebben gedaan, twee uit de voormalige Vlaamse regering en nu drie uit de voormalige federale regering, socialisten zijn. Dit is het kaviaarsocialisme ten top. "

Pas vroeg ook aan de eerste minister of hij van zin was iets te ondernemen om deze regeling af te schaffen. De eerste minister stelde dat zulks niet voorzien is in het regeerakkoord. Op aandringen van Pas, stelde hij wel dat hij bereid was om deze problematiek te bestuderen. Het Vlaams Belang zal dit "bestuderen" en vooral de concrete gevolgen daarvan in elk geval nauwlettend opvolgen.


#graaicultuur  #BarbaraPas  #JohanVandeLanotte  #JohnCrombez  #ElioDiRupo
vlaamsbelang . nieuws . 27 november 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Weet je dat sommige rechters milde vonnissen uitspreken omdat ze bang zijn?

Tania Kambouri

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief