Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Afscheid van Wilfried Aers Afscheid van Wilfried Aers

Afscheid van Wilfried Aers

Gisteren overleed op 90-jarige leeftijd Wilfried Aers. Met het heengaan van Wilfried verliest het Vlaams Belang één van zijn pioniers.

Wie de geschiedenis van onze partij kent, weet het beslist. Het Vlaams-nationalisme is sinds gisteren een politieke soldaat van formaat kwijt. Wilfried Aers kreeg het Vlaams-nationalisme met de paplepel mee. Als jongeling engageerde hij zich dan ook in tal van Vlaams-nationalistische organisaties. In '47 was hij medestichter van het Jeugdverbond der Lage Landen en in de jaren '60 was hij één van de organisatoren van de historische 'Marsen op Brussel'. In 1954 zette Wilfried de stap naar de Volksunie van Frans Van der Elst, maar na het voor Vlaanderen erg nadelige Egmontpact werkte hij mee aan de oprichting van het Vlaams Blok. In 1995 wordt Aers verkozen in het Vlaams Parlement, waar hij als oudste parlementslid - weliswaar tijdelijk - het voorzitterschap mag waarnemen. In 2004 besluit Wilfried de fakkel door te geven aan de jongere generatie.

Reactie Filip Dewinter

Compagnon de route Filip Dewinter reageert aangeslagen op het verlies. "Als één van de nestors van de Vlaamse Beweging toonde Wilfried in 1995 de weg als voorzitter van het eerste rechtstreeks verkozen Vlaams parlement. Hij zei tijdens zijn opgemerkte toespraak in de Vlaamse Raad letterlijk: "De Vlaamse Raad moet het breekijzer en de hefboom zijn om het doel van de Vlaamse beweging te verwezenlijken: Vlaamse onafhankelijkheid. Wilfried was zachtaardig, charmant en hoffelijk maar tevens consequent, radicaal en compromisloos."

Aers bleef tot aan zijn overlijden trouw lid van de partijraad. De uitvaart van Wilfried Aers vindt plaats op maandag 4 januari 2016 om 10.30 in de parochiekerk van Sint-Nicolaas van Tolentijn, Pintestraat in De Pinte.


#WilfriedAers  #RIP
vlaamsbelang . nieuws . 30 december 2015
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Bij een te omvangrijke en te snelle instroom heeft migratie alleen maar nadelen.

Miel Swillens

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief