Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Vlaamse gemeenten creŽren 77 procent meer asielopvangplaatsen dan Waalse Vlaamse gemeenten creŽren 77 procent meer asielopvangplaatsen dan Waalse

Vlaamse gemeenten creŽren 77 procent meer asielopvangplaatsen dan Waalse

Naast de opvang van kandidaat-asielzoekers in de verschillende asielcentra kunnen gemeenten ook vrijwillig opvang organiseren via de zogenaamde lokale opvanginitiatieven (LOI's). Opvallend daarbij is dat de Vlaamse gemeenten tot nog toe een merkelijk grotere inspanning leverden dan de Franstalige. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas opvroeg bij staatssecretaris Francken.

Ten opzichte van Brussel zijn de verhoudingen compleet scheef. Het Hoofdstedelijk Gewest slaagde erin om welgeteld 6 bijkomende plaatsen te voorzien na de oproep van de regering aan de gemeente- en OCMW-besturen om extra opvangplaatsen te creŽren. Dat is 145 keer minder dan Vlaanderen dat 872 extra plaatsen in het leven riep. In WalloniŽ waren er dat 493. Procentueel creŽert Vlaanderen hiermee 77 procent meer bijkomende opvangplaatsen dan het zuidelijke landsgedeelte.

Barbara Pas: "De 'verdraagzame', 'open' en 'gastvrije' zuiderbuur blijkt dat vooral te zijn met woorden. Het vaak als bekrompen gecatalogeerde Vlaanderen neemt anderzijds wel het leeuwendeel voor zich als het op de daden aankomt. Alvorens WalloniŽ Vlaanderen lessen in wereldburgerschap en verdraagzaamheid geeft, zou het beter eerst in eigen boezem kijken.".

Verder pleit het Vlaams Belang voor een asielstop. "Terwijl andere Europese landen zoals Denemarken en Zweden overgaan tot maatregelen die de asielstroom afremmen, blijft Francken met vluchtelingenstatuten smijten. Het percentage lag met 55% erkenningen nooit zo hoog; in Frankrijk is dat de helft. Hierdoor dreigt BelgiŽ een asielmagneet in Europa te worden".

U kan de cijfers hier terugvinden.


#BarbaraPas  #asielzoekers
vlaamsbelang . nieuws . 11 januari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Deze exodus is georganiseerd door mensen die onze maatschappij willen destabiliseren.

Annemie†Vansichen

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief