Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Examenroosters aanpassen aan Ramadan? Examenroosters aanpassen aan Ramadan?

Examenroosters aanpassen aan Ramadan?

Chris Janssens maakte gisteren in het Vlaams Parlement duidelijk dat het Vlaams Belang de oproep van de katholieke onderwijskoepel om bij het opstellen van de examenroosters rekening te houden met de islamitische ramadan niet smaakt.

De woordvoerder van het katholieke onderwijs liet recent aan de katholieke scholen met moslimleerlingen weten dat zij best inspanningen kunnen doen om bij het opstellen van de examenroosters rekening te houden met de islamitische ramadan. Die valt dit jaar immers in juni. Tijdens de examens dus. Ook de Koepel van het Antwerpse stedelijk onderwijs agendeerde de eventuele aanpassing van de examenroosters aan de islamitische vastenmaand op zijn vergadering.

Toegevingen

Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens maakte in het Vlaams Parlement duidelijk dat een dergelijke aansporing van een onderwijskoepel om examens aan te passen aan moslimtradities voor het Vlaams Belang niet kan: "Het is toch werkelijk onaanvaardbaar dat men er alleen nog maar aan denkt om een examenrooster aan te passen aan de religieuze voorschriften van de islam. We hadden al halal voedsel in onze scholen. Moslims hebben vrijaf op islamitische feestdagen. Nu is er ook nog eens een vraag om het examenrooster aan te passen aan de ramadan. Wat zal de volgende stap zijn? Wat zal de volgende eis zijn? Wat wordt de volgende toegeving?"

Leerlingenpopulatie

Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) bleek echter geen graten te zien in de oproep van het katholieke onderwijs: "Het organiseren van examens behoort tot de vrijheid van elke school. Ik vind dat elke school in Vlaanderen maximaal rekening moet houden met de leerlingenpopulatie." Ook N-VA, Open VLD en CD&V deelden de kritiek van het Vlaams Belang niet, omdat – ondanks de oproep van de onderwijskoepel – het uiteindelijk wel "de scholen blijven die beslissen hoe ze de examens organiseren".

Aanpassen

Chris Janssens toonde zich teleurgesteld in de reactie van de minister: "Als u vindt dat scholen hun examenroosters en dergelijke meer moeten aanpassen naargelang de moslimpopulatie in die scholen toeneemt, vraag ik mij luidop af of iedereen zich dan maar als gevolg van de aanwezigheid van steeds meer moslims in onze samenleving moet beginnen aan te passen aan islamitische regels en voorschriften. Dat noemt mijn partij islamisering, minister."

De Vlaams Belang-fractievoorzitter besloot zijn tussenkomst met een niet mis te verstande boodschap aan de regering: "Onze regering en de andere West-Europese regeringen zijn al ver genoeg gegaan. Het wordt tijd dat we stoppen met toegeven aan de islam, dat de islam zich eindelijk eens aanpast aan onze Europese, westerse manier van leven."

#ChrisJanssens  #Vlaamsparlement  #HildeCrevits  #islamisering  #onderwijs  #KatholiekOnderwijs
vlaamsbelang . nieuws . 14 januari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het is niet aan de EU om te bepalen met wie een volk in een soevereine staat wenst samen te leven.

Victor Orbán

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief