Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Wordt CataloniŽ de Belgische splijtzwam? Wordt CataloniŽ de Belgische splijtzwam?

Wordt CataloniŽ de Belgische splijtzwam?

Nu CataloniŽ met Carles Puigdemont een nieuwe, nationalistische minister-president heeft, komt de Catalaanse onafhankelijkheid wel erg dichtbij. Barbara Pas vroeg in de Kamer aan minister Reynders of de Belgische regering de prille volksstaat zal erkennen.

Als de Catalaanse droom uitkomt, zal de Belgische regering voor een zwaar dilemma staan. De MR liet eerder al verstaan de staat niet te erkennen zolang Spanje dat niet doet. En dat ziet er niet naar uit. Als zelfverklaarde nationalistische partij zou een niet-erkenning voor N-VA echter neerkomen op de zoveelste episode van Belgische slaafsheid. Na de communautaire schijnvertoning van afgelopen week goed voor een nieuwe deuk in het geloofwaardigheidsgehalte van de partij. Maar zo ver zijn we nog niet.

Een alerte Barbara Pas wou daarom weten wat nu precies het standpunt was van de Belgische regering. Eerder had het Vlaams Belang-kamerlid al een voorstel ingediend om, op het moment waarop de Catalaanse kwestie aan de orde zou zijn, niet zomaar de kant van Spanje te kiezen. Het voorstel werd echter weggestemd door alle andere partijen, inclusief N-VA.

Catalaanse olifant

Zoals verwacht deed de lucide Reynders echter of zijn neus bloedde. "Tot nu toe is het te vroeg om hier iets over te zeggen. Wij zullen de evolutie afwachten", aldus de buitenlandminister. De Catalaanse olifant stond te trompen door de Kamer, maar Reynders zag hem niet.

In haar repliek drukte Pas dan ook de hoop uit op dat BelgiŽ de zelfbeschikking van de Catalanen zal ondersteunen, al wijzen de indicatoren op het tegendeel. Zo ontkende Jambon afgelopen week dat de Catalaanse kwestie een regeringscrisis waard is. Lees: wij volgen slaafs de MR. "Als een partij als de N-VA zonder enig probleem het eigen onafhankelijkheidsstreven in de koelkast plaatst om een Belgische regering op poten te houden, dan lijkt het mij heel onwaarschijnlijk dat die partij een dergelijke buitenlandse kwestie zal aanwenden om uit haar geliefde Belgische regering te stappen", concludeerde Pas.

Wordt vervolgd.

Klik hier voor het beeldfragment.


#BarbaraPas  #CataloniŽ
vlaamsbelang . nieuws . 15 januari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Als Europa overstroomt, ga je het water toch niet over de landen spreiden, maar hogere dijken bouwen

Marc Bossuyt

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief