Vlaams Belang - echt.onafhankelijk

"Eurocraat met villa in Toscane heeft geen last van open grenzen"

Chris Janssens confronteerde Europees commissaris Marianne Thyssen in het Vlaams Parlement met de gevolgen van het opengrenzenbeleid in de EU: vervreemding, onveiligheid en sociale dumping.

Woensdag mocht Europees commissaris Marianne Thyssen (CD&V) een toespraak houden in het Vlaams Parlement. Elke fractie kreeg daarna de gelegenheid een kort woord tot haar te richten. Thyssen, commissaris voor onder meer Werkgelegenheid en Sociale Zaken, stak vanzelfsprekend de loftrompet over de werking van de EU. De EU-top is volgens haar uitstekend bezig. Zelfs met betrekking tot zaken waar intussen ongeveer iedereen het erover eens is dat de EU er niets van bakt. De asielcrisis bijvoorbeeld.

Goednieuwsshow

Trots verwees Thyssen naar "een heel gamma van maatregelen dat werd gelanceerd door de Commissie om de vluchtelingenstroom onder controle te krijgen." Heeft daar al iets van gemerkt? Ze zei ook het "fundamenteel te vinden dat we met onze 508 miljoen inwoners in Europa in staat zijn om ook een deel van het werk op ons te nemen". Alsof onze asielcentra nog niet vol genoeg zitten. En vanzelfsprekend hebben we volgens Thyssen "nood aan meer Europa". "Terugplooien op onszelf is geen optie" en "politici mogen niet in verleiding komen mee te doen met het populistisch discours", waarschuwde ze nog.

Opvallend was de tussenkomst van Karim Van Overmeire die in een eurofiele bui aankaartte dat het "onbillijk is om de immigratiecrisis in het bakje van de Europese Commissie te gooien". "Heel veel bevoegdheden zijn immers nog bevoegdheden van lidstaten. Grensbewaking is bijvoorbeeld in de eerste plaats een bevoegdheid van lidstaten", voegde hij eraan toe. De tussenkomst is opmerkelijk aangezien Van Overmeire behoort tot een partij, de N-VA, die in haar communicatie zielige pogingen doet om alle verantwoordelijkheid voor de asieltoevloed af te schuiven op de EU en zo haar ministers uit de wind tracht te zetten.

Toscane

De enige eurokritische noot kwam van het Vlaams Belang. Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens maakte brandhout van de goednieuwsshow van Thyssen. "De profeten van de Europese integratie houden ervan om grenzen neer te halen. De negatieve gevolgen van de Europese integratie en het opengrenzenbeleid zijn voor de man en de vrouw in de straat. De gemiddelde Vlaming heeft immers geen auto met chauffeur die hen snel door onveilige wijken loodst en de gemiddelde Vlaming heeft geen superbeveiligde villa, al dan niet in Toscane."

Janssens confronteerde Thyssen ook met de economische gevolgen van de open grenzen: "De problematiek van sociale dumping en oneerlijke concurrentie en het daaraan gekoppelde jobverlies voor de eigen werknemers en ondernemers begint steeds meer dramatische vormen aan te nemen. De problemen geraken inderdaad niet opgelost door wat gerommel in de marge. Het is de EU-Detacheringsrichtlijn zelf die totaal niet aangepast is aan de EU met haar 28 lidstaten. Het probleem van sociale dumping zit ingebakken in een van de basisprincipes van de EU zelf, met name dat vrije verkeer van personen."

Turkije

Tot slot haalde de Vlaams Belang-fractievoorzitter ook scherp uit naar "de wereldvreemde EU-cenakels waar plannen werden uitgedokterd om de visumplicht te versoepelen voor Turken die de EU in willen reizen en zelfs een nieuw hoofdstuk te openen in de toetredingsonderhandelingen met Turkije". "Alsof het nog niet genoeg is, willen de herauten van de EU-superstaat nog eens een nieuw blik laagloners opentrekken om Europa mee te overspoelen. Met onze Europese fractie 'Europa van Naties en Vrijheid' zullen we in elk geval alles uit de kast halen om dat tegen te gaan. Turkije is geen Europees land en hoort dus niet in de EU", besloot hij.

Bekijk het beeldverslag van de tussenkomst van Chris Janssens:
#ChrisJanssens  #MarianneThyssen  #Vlaamsparlement  #EuropeseUnie  #socialedumping  #immigratie  #Turkije
vlaamsbelang . nieuws . 28 januari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Duizenden bijkomende moslims een paspoort geven, betekent nog meer problemen importeren

Thierry Baudet

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief