Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Wetsontwerp Strafrecht: laksheid troef Wetsontwerp Strafrecht: laksheid troef

Wetsontwerp Strafrecht: laksheid troef

Stellen dat dit land een lange traditie kent van straffeloosheid is een open deur intrappen. Ook het wetsontwerp inzake strafrecht en strafuitvoering bouwt kundig voort op die traditie. Dat stelde Barbara Pas vast in de Kamer.

De pijnlijke vrijlating van de voor moord verdachte Christian Van Eycken toont aan dat justitie in dit land alles behalve een paleis van rechtvaardigheid is. Na de debatten over de nieuwe wetsontwerpen over de strafuitvoering, die deze week in de kamer werden besproken, lijkt het erop dat dat ook in de nabije toekomst allerminst het geval zal zijn. In haar betoog fileerde kamerlid Barbara Pas de lakse aanpak die in het wetsontwerp tot uiting komt. Pas had het onder meer over een wereldvreemde en naÔeve visie die gekenmerkt wordt door een diepe aversie voor de gevangenisstraf. "Zware criminelen komen vandaag nog steeds na een derde van hun celstraf vrij. Gevangenisstraffen onder de drie jaar worden omgezet in een poosje thuisdetentie. Buitenlandse dievenbendes krijgen vrij spel door het gebrek aan internationale samenwerking en procedurefouten leiden ertoe dat gangsters lachend vrijuit gaan".

Onbetaald verlof

Vooral de forse uitbreiding van het enkelbandregime, in advocatenkringen ook wel onbetaald verlof genoemd, stoot het Vlaams Belang tegen de borst. "Diefstal en verkrachting los je niet op met een enkelbandje", aldus Pas. Het Vlaams Belang-kamerlid pleitte dan ook voor de herwaardering van de gevangenisstraf. "Enkel op die manier kan Justitie opnieuw aan geloofwaardigheid winnen".

Klik hier voor de volledige tussenkomst van Barbara Pas.
vlaamsbelang . nieuws . 31 januari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het politieke discours in BelgiŽ is gegijzeld door een zelfingenomen progressieve elite.

Teun Voeten

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief