Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Extremisme in Moslimexecutieve? Vlaamse regering blijft liever blind! Extremisme in Moslimexecutieve? Vlaamse regering blijft liever blind!

Extremisme in Moslimexecutieve? Vlaamse regering blijft liever blind!

Chris Janssens confronteerde minister Homans in het Vlaams Parlement met berichten over de aanwezigheid van extremisten in de Moslimexecutieve

Recent maakte minister Liesbeth Homans (N-VA) bekend dat ze op voordracht van de Moslimexecutieve 45 moskeeŽn extra wil erkennen en laten subsidiŽren. Volgens Homans zou die Moslimexecutieve eindelijk terug “beginnen te functioneren”.

De woorden van de minister waren nog niet koud of er barstte een ware etterbuil open met betrekking tot de werking van de Moslimexecutieve. Meer bepaald klaagden ‘gematigde’ moslims de sterke invloed van extremisten binnen de Moslimexecutieve aan. Fanatici binnen de Moslimexecutieve zouden onder meer de belangen verdedigen van Qatar en Saoedi-ArabiŽ. Hun invloed wordt in verband gebracht met intimidatie van en zelfs doodsbedreigingen tegen ‘gematigde’ moslims in Brussel. Invloedrijke leden van de Moslimexecutieve zouden er geen geheim van maken dat ze niet willen weten van een ‘Europese islam’.

Radicalisering

Dezelfde Moslimexecutieve waarin bepaalde personen zitten die de spreekbuis zijn van Saoedi-ArabiŽ, die niet willen weten van een ‘Europese islam’, krijgt van de Vlaamse regering ondertussen veel verantwoordelijkheid, bevoegdheden en geld in de schoot geworpen. De Executieve keurt onder meer het leerplan goed voor de meer dan 700 islamleerkrachten in het land, levert hun erkenning af en doet hun voordracht. Ook zet de Moslimexecutieve de erkenningsprocedure in gang voor moskeeŽn en staat ze in voor de imamopleidingen.

Recent kreeg de Moslimexecutieve in het kader van de zogenaamde ‘strijd tegen de gewelddadige radicalisering’ door de Vlaamse regering nog bijkomende verantwoordelijkheden toegewezen. Het Actieplan van de Vlaamse regering ‘ter preventie van radicaliseringsprocessen die kunnen leiden tot extremisme en terrorisme’ voorziet gezamenlijke acties met de Moslimexecutieve in het kader van de preventieve aanpak van de radicalisering en bevoegdheden voor de Moslimexecutieve in het kader van de oprichting van een ‘netwerk van islamexperten’.

Verontrust

Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens wiep bevoegd minister Homans in het Vlaams Parlement de vraag voor de voeten of het wel verantwoord is een orgaan waar extremisten deel van uitmaken zoveel belangrijke bevoegdheden en financiŽle middelen te geven. Hij pleitte er ook voor de erkenningsprocedures van de door de Moslimexecutieve voorgedragen moskeeŽn tenminste ‘on hold’ te zetten.

Minister Homans gaf toe dat ze “wat verontrust” is over de agitatie van extremisten, maar hield vol dat ze van mening is dat “het orgaan beter begint te functioneren”. Ze voegde eraan toe “geregeld contact te hebben met leden van de Moslimexecutieve”. Anderzijds moest ze wel toegeven dat ze niet wist hoezeer de stem van de fanatici doorweegt in de beslissingen van de Moslimexecutieve. Ook bleef de minister bij haar standpunt dat erkenning en subsidiŽring van moskeeŽn een goede zaak is. Tot slot liet ze weten toe te juichen dat er een “Nederlandstalige en Franstalige subraad zou komen in de Moslimexecutieve”.

Onfrisse toestanden

Chris Janssens toonde zich niet tevreden met het antwoord van de minister. “Ik verwacht van een overheid die de Moslimexecutieve als een partner en een actor in het integratiebeleid van de Vlaamse regering beschouwt, dat ze weet wat er in die organisatie gaande is. Maar blijkbaar is dit niet het geval en blijft men liever ziende blind in dit land”, zei de Vlaams Belang-fractievoorzitter. Tot slot maakte hij de minister nog duidelijk wat de visie van het Vlaams Belang is: “Stop met het subsidiŽren en faciliteren van de islam, houd een strenge controle op moskeeŽn en moslimorganisaties zodat u voortaan informatie over onfrisse toestanden in dergelijke organisaties niet meer uit de media moet vernemen.

 

Lees hier het verslag.
#ChrisJanssens  #Vlaamsparlement  #LiesbethHomans  #moslimextremisme  #moskee  #moslimexecutieve
vlaamsbelang . nieuws . 04 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
In Brussel en WalloniŽ is het werk neerleggen verworden tot een Pavlov-reflex op elk ongenoegen.

Jan Segers

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief