Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Stoere taal, laks beleid Stoere taal, laks beleid

Stoere taal, laks beleid

Er gaat geen week voorbij of staatssecretaris Francken kondigt aan dat hij een criminele asielzoeker het land gaat uitzetten. Daar blijkt echter niets van aan, integendeel, zo blijkt uit een sterke reportage van De Wereld Morgen.

'Hard', 'keihard', 'superhard'. De adjectieven die staatssecretaris Francken in de mond neemt over de aanpak van asielzoekers die zich bezondigen aan criminele feiten staan haaks op de realiteit. Zo stelde Francken over de aanstokers van de drieste vechtpartij begin dit jaar in Ranst dat hij er alles aan zou doen om ze het land uit te krijgen.

Nog geen maand later lopen de daders vrij rond en hebben ze het statuut van erkend vluchteling op zak. Hiermee maken ze aanspraak op leefloon, sociale huisvesting, begeleiding, taalcursussen, enz. Win for life dus. Dit is echter geen alleenstaand geval. Het blijkt eerder regel dan uitzondering. Zo is ook de dader van de aanranding in Koksijde intussen een vrij man, net als de 29-jarige Syriër die onlangs twee vrouwen aanrandde op de trein in Wallonië.

Sanctie = gunst

Opmerkelijk is zelfs dat de zogenaamde strafmaatregel van Francken steeds uitdraait op een gunstmaatregel. Zo maakt de staatssecretaris bij gemediatiseerde dossiers, waarbij asielzoekers zich misdragen, steeds gebruik van de zogenaamde terbeschikkingstelling. Hierdoor wordt hun aanvraag met spoed behandeld en krijgen ze sneller duidelijkheid over hun erkenning. Dat het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen - de instantie die beslist over de erkenningsaanvraag van een asielzoeker – geen rekening mág houden met een terbeschikkingstelling, verzwijgt Francken in alle talen.

Een bron in een van de gesloten centra concludeert: "Het volk wordt gevoed met de statements van Francken over hoe hij persoonlijk alle vechtersbazen het land zal uitzetten. Dat die mensen net door de actie van Francken sneller erkend worden en daardoor het recht hebben in ons land te blijven, ziet niemand."


#TheoFrancken  #asiel
vlaamsbelang . nieuws . 04 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Neen, het bloedbad in Brussel is niet onze schuld.

Mia Doornaert

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief