Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Pas vs De Roover Pas vs De Roover

Pas vs De Roover

Afgelopen week vond in Edegem het lang aangekondigd debat plaats tussen Peter De Roover en Barbara Pas.

Wie oppositie voert tegen zichzelf behoeft geen opposant. Het leek er bijna op dat N-VA fractievoorzitter De Roover zich voorgaand credo tot lijfspreuk had toegeëigend tijdens het verbaal duel. "Als we vandaag afmeten wat we vandaag doen en wat we zouden moeten doen, dan is de bilan negatief. Dat is zo", stelde De Roover over het N-VA-beleid in de regering. Als schuldbekentenis kon dat tellen.

In haar betoog verweet Barbara Pas de communautaire zwijgplicht van de N-VA. Volgens Pas staat dit bovendien in contradictie met het hengelen naar draagvlak voor onafhankelijkheid of confederalisme. "Hoe kun je een draagvlak creëren als je erover zwijgt", aldus een vinnige Pas. Ze verwees onder meer naar de cruciale rol van het Vlaams Belang in het creëren van dit draagvlak. "Wij waren de Vlaamse wegbereiders, wij hebben het pad voor de onafhankelijkheid geëffend." Door er nu over te zwijgen vreest Pas echter dat jarenlang moeilijk en hard werk wordt verspeeld in ruil voor Belgische machtsdeelname.

Beladen onderwerp

Het tweede deel van het debat stond volledig in het teken van het huidige asiel– en immigratiebeleid. Het beladen onderwerp zorgde bij wijlen voor agitatie in de zaal. Pas haalde fors uit naar het falende terugkeerbeleid van Francken. "Het is blijkbaar geen probleem om duizenden opvangplaatsen te voorzien voor asielzoekers, maar een paar honderden plaatsen in terugkeercentra, lukt niet." De grootste partij van Vlaanderen kreeg van Pas het verwijt niet daadkrachtig op te treden, veel te beloven, maar vooral weinig te realiseren.

U kan het debat hier herbekijken.
vlaamsbelang . nieuws . 05 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Islamterreur - Ondergaan of terugslaan
Boekvoorstelling Vaclac Klaus
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De dreiging van het islamitisch radicalisme was nooit groter dan vandaag.

Thierry Baudet

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief